Jump to content


- - - - -

New GEM Package ready


  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#1 Bernd Nowak

Bernd Nowak

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,664 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 21 2009 - 02:36 PM

We did a new installer for Paul Thurston's GEM+ 2.5.32 as well as iGOR 1.6 by Phil Flack and Lee's Setup Manager 1.1.6 as well as Winvroc

The new installer will help to fill in some values needed by all 4 of them like the GPL path.
You have also the chance to download the actual SGEM.INI during installation.
The iGOR.INI racelist server entry will be corrected.

A big thanks to Paul, Phil and Lee and of course Lawrence L. Holbert!
And a big thanks to Ginetto, Tommie, Remy, Arturo, Rob and all the other guys who have helped with this installer.

You don't need to download the package if you have latest GEM, iGOR and Lee's Setup Manager but it's a step forward.

Don't forget that you need to create a player first when you install a new GPL.

Thanks to all  :)

Ups. Link ?!

http://gem.ebi-service.de

:D

Edited by Bernd Nowak, Jan 18 2010 - 02:03 PM.


#2 Saiph

Saiph

    Strawbale softness investigator

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aylesbury, UK
  • Interests:Computer gaming (esp. sims, strategy, RPG), real ale, live music, motor sports, boring the NSA/GCHQ to death.
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 22 2009 - 03:31 AM

Hi guys,

My current GEM installation is almost up-to-date, with the exception of Setup Manager 1.1.3. I'm still running 1.0.3.

Is it ok to just run the new installer and overwrite my current files to get everything updated? Or should I take some other steps as well? I'll back up first, of course, in case anything goes wrong.

Thanks for creating and maintaining one of the most important pieces of GPL.  :thumbup:

Edited by Saiph, Apr 22 2009 - 03:32 AM.

Saiph (a.k.a. yet another Keith) - My GPLRanks. My files/tools/utils: Extra "best lap" flags,  GPLStats laptime lister,
GEM fixes for Thundercar and '69 Extra setups, TotalRank back-to-back comparison GPLb2b , alternate GT/Sports mod loading/menu screens, cleaner GT/Sports mod windscreens,

#3 Bernd Nowak

Bernd Nowak

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,664 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 22 2009 - 04:32 AM

Just make a copy of the current GPLSecrets directory.

We had done several updates as well as new installations.

Known reported issues: Maybe carsets may have to be 'reactivated' in GPL carsets. Do it one after another that mean activate one and exit GEM+. Let GEM+ save whatever it wants to save. Restart GEM and activate the next carset. Exit, save and restart.

But the version from Lee's Setup Manager is the one which is in the new GEM Package as well as the version you find here: http://srmz.net/inde...s...ost&p=29979. The version numbers are extracted from the exe files during compilation that's why you may see slightly different version numbers.

According to the thread here: http://srmz.net/inde...?showtopic=4173 I had the impression that you would already use his latest version.

But anyhow. Should work.

#4 stuboyle

stuboyle

    Stuart Boyle

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 22 2009 - 05:56 AM

Thanks Bernd.  I edited the Wiki Utilities page to reflect this.

#5 Ken

Ken

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 556 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Apr 27 2009 - 06:04 AM

Just for info for anybody using this. There is a new GPL Setup manager V 1.1.5

http://gplmz.bcsims....s...ost&p=30842

#6 Bernd Nowak

Bernd Nowak

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,664 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 27 2009 - 06:30 AM

Ken,
I monitor the 'Problems editing '65 setups' and will wait a couple of days before including the newer version. But thanks for the reminder !

#7 francesco

francesco

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:COMO (Italy)
  • Sim interest:GPL

Posted May 24 2009 - 04:34 AM

With the new GEM  seem that  the 67 do not work.I am the only guy with this problem?
The 65 and 66 are all OK,until now i have not tested the 69.There is an explanation?

#8 Bernd Nowak

Bernd Nowak

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,664 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted May 24 2009 - 04:39 AM

Francesco,
what does not work with GPL 67 ?

Does GPL 67 start but you can't do anything because when you use the green button nothing happens ?

Or what error do you have ?

#9 francesco

francesco

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:COMO (Italy)
  • Sim interest:GPL

Posted May 24 2009 - 11:27 AM

Right,when Iuse the green button nothing happens,with and without the sound patch .

#10 Bernd Nowak

Bernd Nowak

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,664 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted May 24 2009 - 11:29 AM

Have you checked with the GPL Patch Inspector ?

#11 Ken

Ken

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 556 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted May 24 2009 - 12:48 PM

View Postfrancesco, on May 24 2009, 06:27 PM, said:

Right,when Iuse the green button nothing happens,with and without the sound patch .

Do you have the sounds required for the sound patch?

For some reason recent versions of GEM seem to need the sound patch for GPL to work. So you need to check the soundpatch box but also make sure you have all the seperate sounds required for it.

#12 francesco

francesco

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:COMO (Italy)
  • Sim interest:GPL

Posted May 25 2009 - 01:22 AM

For Bern:until now i have not cheked.Is strange that with the old version was all OK.When i have used the new version i have found this ,at the moment,not understandable problem.If i start from GPL.exe all is OK.
For Ken:I have the sound patch and with the sound box cheked or not is the same.

#13 Bernd Nowak

Bernd Nowak

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,664 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted May 25 2009 - 01:42 AM

If you try to start from GPLC67.exe you should see the same error. GPLC67.exe is the one started by GEM. This is a failsafe because current GEM+ never touches your GPL.exe

Maybe just delete/rename GPLC67.exe and let GEM+ create a new one ?

#14 Ken

Ken

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 556 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted May 25 2009 - 01:57 AM

View Postfrancesco, on May 25 2009, 08:22 AM, said:

For Ken:I have the sound patch and with the sound box cheked or not is the same.

But you need some new sounds in your sound folder also I think. Look here:

GPL67 sounds

#15 francesco

francesco

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:COMO (Italy)
  • Sim interest:GPL

Posted May 25 2009 - 03:59 AM

Thank you Ken,but I have also the new sound and with the old version of GEM all was OK.If nothing is changed(apparently) seem not a problem due to the sound.In any case thank you again.Now I control if the game start from GPLC67.exe or if is better to follow the suggestion of Bernd.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links