Jump to content


- - - - -

Pribluda patch to add new opengl rasteriser support RELEASED


  • Please log in to reply
139 replies to this topic

#1 brr

brr

    a GPL editor

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,244 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 09 2009 - 10:39 AM

Pribluda patch to make it run with the new opengl rasteriser is released, see the attachment below. It is very little tested, so consider it as a test version. Try at your own risk. It seems to run fine on my GPL install. Read the README, follow the instructions etc...If there are major problems, post here and I'll see what I can do. Developing Pribluda is not something I can do, so no need to report Pribluda bugs.

Attached Files


Edited by brr, Feb 09 2009 - 03:58 PM.


#2 Saiph

Saiph

    Drives 4 Team BDS

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,863 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aylesbury, UK
  • Interests:Computer gaming (esp. sims, strategy, RPG), real ale, live music, motor sports, boring the NSA/GCHQ to death.
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 09 2009 - 12:30 PM

Pribluda is working with GPL OpenGL v2??? If that's right then it's a big YAHOO! from me!

Great work brr, I hope someone comes up with some help on the patch generator. Well done!  :thumbup:

#3 brr

brr

    a GPL editor

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,244 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 09 2009 - 12:32 PM

View PostSaiph, on Feb 9 2009, 08:30 PM, said:

Pribluda is working with GPL OpenGL v2??? If that's right then it's a big YAHOO! from me!

Great work brr, I hope someone comes up with some help on the patch generator. Well done!  :thumbup:

It works for me, hopefully there are no problems. A couple of people are testing it so we'll see soon enough.

#4 Kanzo

Kanzo

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 354 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 09 2009 - 01:03 PM

O - M - G !!!

And good heavens. That wood be... good.  :shock:

#5 Dark - guest

Dark - guest
  • Guests

Posted Feb 09 2009 - 01:08 PM

Your the man Petteri  :bowing:

#6 Bernd Nowak

Bernd Nowak

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,716 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 04:23 AM

Now that sounds great !!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup:

#7 Kanzo

Kanzo

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 354 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 06:33 AM

Finally got 36 FPS with Monaco Rocks (full grid, starting from the last row) / OGL / new rasterizers / new Pribluda!

Thanks, I´m in heaven!  :clap2:

#8 John Bradley

John Bradley

    that cover-drawing guy

  • The BAPOM Man
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Folcroft, PA, USA
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 07:07 AM

View PostKanzo, on Feb 10 2009, 07:33 AM, said:

Finally got 36 FPS with Monaco Rocks (full grid, starting from the last row) / OGL / new rasterizers / new Pribluda!

Yeah, but now you need 60 FPS...

#9 Bernd Nowak

Bernd Nowak

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,716 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 07:16 AM

View PostJohn Bradley, on Feb 10 2009, 02:07 PM, said:

View PostKanzo, on Feb 10 2009, 07:33 AM, said:

Finally got 36 FPS with Monaco Rocks (full grid, starting from the last row) / OGL / new rasterizers / new Pribluda!

Yeah, but now you need 60 FPS...

:rofl:

#10 Saiph

Saiph

    Drives 4 Team BDS

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,863 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aylesbury, UK
  • Interests:Computer gaming (esp. sims, strategy, RPG), real ale, live music, motor sports, boring the NSA/GCHQ to death.
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 08:42 AM

View PostKanzo, on Feb 10 2009, 12:33 PM, said:

Finally got 36 FPS with Monaco Rocks (full grid, starting from the last row) / OGL / new rasterizers / new Pribluda!

Thanks, I´m in heaven!  :clap2:

:fireworks1:    YeeHaa! :fireworks2:


:fireworks4:  :fireworks1:  :fireworks4:


EDIT: After downloading and carefully upgrading my GPL setup, it looks as though this patch works superbly for me too. 32-bit textures at Watkins Glen, no more banded sky, and Pribluda working 100%! I'm getting a little bit of texture speckling in the distance, but that's probably because I need to fine-tune the LOD bias setting. I think I'm going to be doing a LOT of driving this evening to test this out and enjoy it!

Well done again, brr, and to whoever helped you with the patch util!  :thumbup:  :hat-tip:   :clap2:   :yeah:

Edited by Saiph, Feb 10 2009 - 10:24 AM.


#11 SteveC43

SteveC43

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 249 posts
  • Gender:Male

Posted Feb 10 2009 - 11:26 AM

YAY! Thankyou!!!!

#12 Jumi2

Jumi2

    Erzkanzler

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 386 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wooooohooo
  • Interests:Sports, Guitars.
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 11:28 AM

Boy thats great!, gona check it out!

#13 Jumi2

Jumi2

    Erzkanzler

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 386 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wooooohooo
  • Interests:Sports, Guitars.
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 11:48 AM

Seems to work very good. Any idea if this will be avaible for D3D sometime?
I have a nvidia and i only get 60hz, somehow i have to figure a way out to change that to higher hz.

#14 Fast Tommi

Fast Tommi

    ...creature of the night ;-)

  • Moderator
  • 999 posts
  • Gender:Male
  • Location:germany
  • Interests:GPL, of course!!!
    Music.
    My 76 Beetle convertible
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 12:32 PM

YEAH!!!!!
Thanks very much!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:    


tommi :bat:

#15 Saiph

Saiph

    Drives 4 Team BDS

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,863 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aylesbury, UK
  • Interests:Computer gaming (esp. sims, strategy, RPG), real ale, live music, motor sports, boring the NSA/GCHQ to death.
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 01:14 PM

View PostJumi2, on Feb 10 2009, 05:48 PM, said:

.................................
I have a nvidia and i only get 60hz, somehow i have to figure a way out to change that to higher hz.

Hi Jumi,

I've used nVidia for years now, and I used to have plenty of problems with various pieces of software selecting the wrong refresh rates for my monitor. For example, when Doom 3 came out, I was stuck with 60Hz like you are now. My solution is to install a utility called "RivaTuner" from Guru 3D. It can look quite complicated when you first install it and look at the control screen, but when you find the refresh rate control screen it's fairly straightforward. You simply select the resolution (or range of resolutions) that you want to control, and tell RivaTuner what refresh rate to use. It boots up with Windows and sits in your system tray at the bottom right, and every time the resolution changes, it sets the right refresh for you. Problem solved. I hope it helps.
P.S. I'm running version 2.10 at the moment, but it looks like there's a newer one on the website, version 2.22.

Edited by Saiph, Feb 10 2009 - 01:17 PM.


#16 Luis Babboni

Luis Babboni

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paraná, Argentina.
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 01:44 PM

View Postbrr, on Feb 9 2009, 02:39 PM, said:

Pribluda patch to make it run with the new opengl rasteriser is released, see the attachment below. It is very little tested, so consider it as a test version. Try at your own risk. It seems to run fine on my GPL install. Read the README, follow the instructions etc...If there are major problems, post here and I'll see what I can do. Developing Pribluda is not something I can do, so no need to report Pribluda bugs.

:clap2:
:clap2:  :clap2:

Here an upsidown characters:
http://www.luisbabbo.../UpsideDown.ttf
You must put it in C:\WINDOWS\Fonts
and in the PRIBLUDA.ini , change:
fontFace = Courier New in fontFace = upsidedown
Note: I found this solution to the problem with inverse characters in RSC, but RSC have web problems in this moment (our wish are that they can fix them soon).

But these are not too cute upsideown characters.  :(
If someone have other better, please say.

Thanks.

Edit: Im forgoted to say how it worked in my PC. :D
Well... so fantastic! I feel as I were bought a new more great computer.
Detailed Bias move now to 100%!!
Mónaco Rocks: starting last with 18 AI: 32FPS. After the start, 35FPS at least everywhere.
Montjuic: 28FPS at the start in the same conditions; later 36FPS  everywhere.
I have a XPSP2 in a AMDAthlon64, Dual Core 2.90GHz;
2GB RAM and ATI 4850

Edited by José Raúl Capanegra, Feb 11 2009 - 11:51 AM.


#17 gringocordoba

gringocordoba

    Denny Hulme

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 67 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Grand Prix Legends
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Feb 10 2009 - 02:24 PM

thanks gplers friends!!!!!

I LOVE YOU!!!!  :hat-tip:

#18 jose fierroford

jose fierroford

    Jackie Ickx

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 02:46 PM

View Postbrr, on Feb 9 2009, 11:39 AM, said:

Pribluda patch to make it run with the new opengl rasteriser is released, see the attachment below. It is very little tested, so consider it as a test version. Try at your own risk. It seems to run fine on my GPL install. Read the README, follow the instructions etc...If there are major problems, post here and I'll see what I can do. Developing Pribluda is not something I can do, so no need to report Pribluda bugs.

GRACIAS
Thanks
Danke
شكرا
謝謝
Merci
ευχαριστώ
Bedankt
Grazie
Obrigado
спасибо
ขอบคุณ


:clap2:  :yeah:  ;)  :clap2:  :yeah:  ;)

#19 Jumi2

Jumi2

    Erzkanzler

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 386 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wooooohooo
  • Interests:Sports, Guitars.
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 02:50 PM

View PostSaiph, on Feb 10 2009, 08:14 PM, said:

View PostJumi2, on Feb 10 2009, 05:48 PM, said:

.................................
I have a nvidia and i only get 60hz, somehow i have to figure a way out to change that to higher hz.

Hi Jumi,

I've used nVidia for years now, and I used to have plenty of problems with various pieces of software selecting the wrong refresh rates for my monitor. For example, when Doom 3 came out, I was stuck with 60Hz like you are now. My solution is to install a utility called "RivaTuner" from Guru 3D. It can look quite complicated when you first install it and look at the control screen, but when you find the refresh rate control screen it's fairly straightforward. You simply select the resolution (or range of resolutions) that you want to control, and tell RivaTuner what refresh rate to use. It boots up with Windows and sits in your system tray at the bottom right, and every time the resolution changes, it sets the right refresh for you. Problem solved. I hope it helps.
P.S. I'm running version 2.10 at the moment, but it looks like there's a newer one on the website, version 2.22.


Works fine, thanks for that solutions. Its really a bit tricky to set up.
One has to select the range which refresh rates to override for example 1024x768 with bits of 8 to 32 and refresh rate from 60 to 120 set to 100.
I first made the mistake of setting not any ranges, so it didnt find the resolution to change.

#20 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 10 2009 - 08:27 PM

:bigcry:   OGL V2 gives me about 20fps.  Still no Pribluda for me.   :mumbles:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links