Jump to content


- - - - -

Cannot Bring Gpl To Work Via Gem+ Anymore


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Olaf Lehmann

Olaf Lehmann

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 04 2019 - 10:46 AM

Hi,

I have a curious problem.
GPL doesn't work correct if I start it via GEM+.
If I start GEM+, click at the GPL flag GPL starts, but if I click to the first green flag in gpl nothing happens. The same if I deactivate all patches in GEM+.
If I start my gpl.exe directly all works normal.
If produce a gplc67.exe via GEM+ and then start the gplc67.exe the same problem like above, no reaction after the first green flag in gpl.
After a reinstall of GEM+ the same...

My GEM+ view:
http://race.eolc.de/...hmann/MyGEM.png

What could it be? Last week all was normal...

BR Olaf

Edited by Olaf Lehmann, Dec 04 2019 - 11:08 AM.


#2 Lee200

Lee200

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,640 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 04 2019 - 11:33 AM

Typically, the green button not working indicates that you are missing required sound files for that mod.

Your unpatched gpl.exe works because it uses the sound files in the original .dat file.

#3 Olaf Lehmann

Olaf Lehmann

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 04 2019 - 01:50 PM

Thanks Lee, problem is solved.

#4 Olaf Lehmann

Olaf Lehmann

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 05 2019 - 09:39 AM

I was too fast in last post. Now I can enter the track, I hear normal sound, but now the AI drivers are crazy. It seems they believe they can fly...See video:

http://race.eolc.de/...ann/AIJump2.mp4

The AI cars jumps in the air where it stands in the pits in practice or in race in start row.
If I start the gpl.exe directly all works like it should.

It's only if I start GPL via GEM+. No patch in GEM+ is activated.


With a new installed GEM+ the same.
I have tried another gpl_AI ini file. It doesn't help. O devil, what's the matter?

BR Olaf

Edited by Olaf Lehmann, Dec 05 2019 - 10:55 AM.


#5 Robert Fleurke

Robert Fleurke

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 631 posts
  • Gender:Male
  • Location:Groningen, the Netherlands
  • Interests:Life
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 05 2019 - 02:10 PM

I have no clue Olaf, but for that the AI is happy to see you join the track :P

Seriously, hope you can solve it ;)

#6 Pedro

Pedro

    Pedro

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,453 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hillegom - The Netherlands
  • Interests:Grand Prix Legends
    Scuba-diving
    Airplanes
    Life
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 05 2019 - 02:54 PM

View PostRobert Fleurke, on Dec 05 2019 - 02:10 PM, said:

the AI is happy to see you join the track :P

:roflmao:

#7 Olaf Lehmann

Olaf Lehmann

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 06 2019 - 06:52 AM

Quote


Exactly that was ist. I don't drive against the AI since 10 years. So naturally this virtual guys was bubbling over with joy. After I told them I would make only a short test they calmed down and let be the jumps for joy.

But in earnest: After I let ran the 67 Patch install again over my old Installation all is normal. It seems to be there was something wrong in the 67 patch files.

BR Olaf

Edited by Olaf Lehmann, Dec 06 2019 - 06:52 AM.


#8 Robert Fleurke

Robert Fleurke

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 631 posts
  • Gender:Male
  • Location:Groningen, the Netherlands
  • Interests:Life
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 06 2019 - 07:40 AM

Good to hear it's solved my friend :)

#9 Keyser Zose

Keyser Zose

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 107 posts
  • Gender:Male
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 06 2019 - 08:52 AM

:up:

#10 Bob Simpson

Bob Simpson

    The answer man

  • Moderator
  • 2,392 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 06 2019 - 10:05 AM

View PostOlaf Lehmann, on Dec 05 2019 - 09:39 AM, said:

I was too fast in last post. Now I can enter the track, I hear normal sound, but now the AI drivers are crazy. It seems they believe they can fly...See video:

The AI cars jumps in the air where it stands in the pits in practice or in race in start row.
If I start the gpl.exe directly all works like it should.

It's only if I start GPL via GEM+. No patch in GEM+ is activated.


With a new installed GEM+ the same.
I have tried another gpl_AI ini file. It doesn't help. O devil, what's the matter?

BR Olaf
You are missing one of the AI ini files. I can't remember which one - maybe gpla67.ini or drvc67.ini




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links