Jump to content


- - - - -

1969 Mod Patch?


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 famin

famin

    Chris Irwin

  • Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted Apr 21 2018 - 05:45 PM

dis interring GPL after getting new PC..
cant get 1969 mod patch down from SRMZ as it needs a captcha which is apparently doesnt now work.
can anyone direct me to an alternative site for the patch (or fix the captcha?)

#2 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,771 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 21 2018 - 06:05 PM

Do you mean 69 Xtra MOD?
http://srmz.net/inde...?showtopic=6918

or just the 69 patch v3.1?
http://srmz.net/inde...?showtopic=4538

Both these links have no captcha that I can see for downloading files :think:

#3 famin

famin

    Chris Irwin

  • Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted Apr 22 2018 - 02:20 AM

cheers.. those links should do fine.
now I have a different issue..
67 cars work fine from GEM but cant get 69 ones going.
installation is just GPL.exe
I have the right carset and a saved 69 profile.. it goes into the game but as soon as I try to test or race it bombs out. (says Grand Prix Legends has stopped working..)
Ive taken a screenshot of the GEM screen but can I attach it to a post?

#4 marco lenarduzzi

marco lenarduzzi

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 184 posts
  • Gender:Male
  • Location:brome lake Quebec, Canada
  • Interests:racing sims,cars, F1,cooking,skiing
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 22 2018 - 02:39 AM

Have you tried deleting the gplc69.exe or the gplx69.exe,depending on which 69 mod you installed and letting GEM rebuild it by starting GEM ?

#5 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,771 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 22 2018 - 04:55 AM

Did you follow the easy installation guide for the MODs by Stefan Roess? Check at point # 2.4
http://gplworld.org/...tion-guide.html

#6 famin

famin

    Chris Irwin

  • Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted Apr 22 2018 - 08:21 PM

I thought I had Ginetto  but maybe I missed the Physics configuration..

#7 famin

famin

    Chris Irwin

  • Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted Apr 22 2018 - 10:12 PM

Followed the install guide exactly and deleted previous files first then re-intsalled but it still crashes. I can run GEM and then from GEM run GPL which opens OK but as soon as I click the green button to race it fails.
the 67 and 65 versions work fine...
Mybe I delete the whole lot and do it again from scratch?

#8 famin

famin

    Chris Irwin

  • Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted Apr 23 2018 - 12:36 AM

Tried a complete new install, incl GEM .. No change, basic 67 and 65 work fine but 1969 mod fails with a Windows message..
Driving me insane! There must be something in the 69 mod that isn't in the others... But what? Sound? Graphics?
My PC is a brand new i7 / GTX1080 / DX12 / 32g ram / screamer ....

#9 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,771 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 23 2018 - 04:27 AM

Hard to tell, 69 mod has seen different patches and it might be that you are missing one step.
I myself had install just  69 Xmod which is a later, more complete and fun and last but not least, it surely install OK :)

#10 Stefan Roess

Stefan Roess

    Denny Hulme

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,869 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bavaria, Germany
  • Interests:racing :)
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Apr 23 2018 - 06:48 AM

Hi famin.
I am not in front of my race PC but IIRC the 69 mod patch mentions in the readme that you need to delete certain files (or just one file) before you install the patch. Just a guess. Pls check all 69 mod and patch readme instructions again.

Also make sure that no anti virus software is blocking any GPL or mod exe.

Edited by Stefan Roess, Apr 23 2018 - 06:49 AM.


#11 famin

famin

    Chris Irwin

  • Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted Apr 23 2018 - 01:41 PM

Thanks for your help and advice chaps..
Much appreciated .. I was ready to give up yesterday but maybe one more install with the xmod..

#12 Michkov

Michkov

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 869 posts
  • Gender:Male
  • Location:Graz
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Apr 23 2018 - 02:56 PM

Sometimes a file in the install gets corrupted. Usually it can be fixed by reinstalling the mod that is not working, if that fails a complete GPL reinstall does the job. The later is a bit of work but the settings can be migrated over so nothing too fiddly.

#13 famin

famin

    Chris Irwin

  • Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted Apr 23 2018 - 05:38 PM

SUCCESS!! I installed the 69XTRA mod and in doing so noticed that the 60fps mod recommended using the 60fpsv1 patch NOT the 60fpsv2newmod. I tried that one (60fpsv1) and the xtra mod worked!  Sooooo... I thought ... wonder if that v1 patch would work on the base 69mod. Copied it over to the correct folder (options under GEM+ under mods under GPL), deleted the 60fpsv2newmod and gave it a try. Voila!  it works...
woohoo 3 days banging head against this but finally success!  

as an aside I noticed that use of the Direct3dv2 ratserizer allows the 1920x1080 graphics option so best to use that as well for an nvidia card (if your PC is up for it) I think.

Hope this helps others. I suspect its the use of the latest DirectX12 that may be the issue re the 60fps fix but whatever... all go now.. Thanks for helping me to persist on this.

#14 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,771 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 23 2018 - 06:15 PM

Well, you never said before that you were trying it with 60Hz patch(es).
If you don't say anything, everybody think you are using default 36 Hz.

#15 famin

famin

    Chris Irwin

  • Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted Apr 23 2018 - 09:55 PM

Good call, my bad, just assumed that nowadays the 60fps was normal..
But alls well that ends well..




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links