Jump to content


1971 Can-Am Mod Ai Update


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 785 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted Jan 27 2017 - 03:43 PM

Hi all,
Some time ago when Can-Am ’71 mod was in development there was problem with AI cars top speed. As a way to solve this problem I suggested to make set of mod specified lp files for championship tracks. Test files were made for some of the tracks, I have positive feedbacks. But idea was omitted. Since then I completed whole work on all existing Can-Am tracks (no Mid Ohio). So finally last year I review all files and want to share them with you.

To install simply extract files into your GPL main folder and overwrite all files.

I also modified driver.ini’s. I don’t like predictable race results of original mod files because of mechanical failure settings. So I gave same mechanical failure settings across one car model through whole season. I know Greg will disagree with me on such modifications. But I give my files as an option to anyone.
To install simply extract files into your GPL main folder and overwrite all files.

Notes
  • I suggest you to use my AI updates for St. Jovite, Edmonton, Laguna Seca ’67 with this Can-Am’71 files. It can be found here http://srmz.net/inde...opic=10490&st=0

  • There is new version of gp71CA.ini in archive. After installation please adjust NTP settings to your taste.

  • If you don’t use my driver.ini’s then be prepared to adjust AI speed in trackCA ini’s. Because I didn’t test track files with default driver ini’s.

  • I’ve included files for new Road America track that is in development by Ginetto and Remy. I hope they will find time to finish this beautiful track ;)
EDIT 2017.02.08: New Road America track will have little different track folder name. So I've made correction to the pack.

Attached Files



#2 TvO

TvO

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 989 posts
  • Gender:Not Telling
  • Interests:Unknown
  • Sim interest:other

Posted Jan 27 2017 - 04:58 PM

Many thanks Pavel! I have something very similar coming up :D. I'll try your files as well!

#3 JacnGille

JacnGille

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 268 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Jan 28 2017 - 08:10 PM

:up:

#4 Brian Speake

Brian Speake

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 142 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bedfordshire, UK
  • Interests:Rugby
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 25 2017 - 04:21 PM

Pavel, To be clear I assume there is no need to install the roadamer files included in this update for the just released track, I assume the track has the same/later versions of the files.

#5 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,722 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 25 2017 - 05:17 PM

Yes, that is correct.

#6 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 785 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 26 2017 - 01:33 AM

It seems like my CA71 mod specefic lps were included with track install. So yes, you may not install my files.

Edited by Pavel, Feb 26 2017 - 02:23 AM.


#7 marco lenarduzzi

marco lenarduzzi

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:brome lake Quebec, Canada
  • Interests:racing sims,cars, F1,cooking,skiing
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 01 2017 - 05:06 AM

Hi Pavel. I was wondering if there is something I can do about the AI at the new Road America track ? I don't use the Historical add on and the Ai is painfully slow. I'm not the fastest guy on the track but I'm some 15 seconds faster than the fastest AI car. Any help would be appreciated. Thanks in advance.

#8 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 785 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 02 2017 - 12:35 AM

You can try to increase dlong_speed_adj_coeff in  tra71CA.ini. If it will not help then try to move race.lCA, pass.lCA and pass2.lCA to any backup folder.

#9 marco lenarduzzi

marco lenarduzzi

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:brome lake Quebec, Canada
  • Interests:racing sims,cars, F1,cooking,skiing
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 03 2017 - 03:22 AM

Thank you Pavel ! I will give that a try. I'll let you know how that works.

#10 marco lenarduzzi

marco lenarduzzi

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:brome lake Quebec, Canada
  • Interests:racing sims,cars, F1,cooking,skiing
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 03 2017 - 04:56 AM

That did the trick !! I'm so happy to have a great competitive race now ! Removing the pass and race.ica files you suggested fixed the problem. Again,thank you very much. :)

#11 TvO

TvO

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 989 posts
  • Gender:Not Telling
  • Interests:Unknown
  • Sim interest:other

Posted Mar 12 2017 - 06:09 AM

You can quickly adjust AI speed in GEM+ :)

Posted Image
(never mind the Dutch text)

Some settings:

AI speed 0: AI adjusts to your speed (usually very slow in the beginning, they speed up after a couple of full sessions)
AI speed 1: standard speed
AI speed 0.9: very fast (3 or 4 seconds faster than standard speed)
AI speed 1.1: very slow (3 or 4 seconds slower than standard speed)

Tommie.

#12 marco lenarduzzi

marco lenarduzzi

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:brome lake Quebec, Canada
  • Interests:racing sims,cars, F1,cooking,skiing
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 12 2017 - 11:12 PM

Thanks Tommie but I only needed to adjust the AI for the one track,(Road America) . The other tracks the AI was fine. :thumbup:

#13 leon_90

leon_90

    Lorenzo Bandini

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,334 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy/Puglia
  • Interests:everything that has a Ferrari V12 inside
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Oct 21 2017 - 01:13 PM

View PostPavel, on Jan 27 2017 - 03:43 PM, said:

Since then I completed whole work on all existing Can-Am tracks (no Mid Ohio)

Why not?? :( :( :(

#14 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 785 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 21 2017 - 01:50 PM

Mid Ohio we have is in beta stage and it's wrong. Chris 'silence' worked on better version but have left.

#15 leon_90

leon_90

    Lorenzo Bandini

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,334 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy/Puglia
  • Interests:everything that has a Ferrari V12 inside
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Oct 21 2017 - 02:29 PM

View PostPavel, on Oct 21 2017 - 01:50 PM, said:

Mid Ohio we have is in beta stage and it's wrong. Chris 'silence' worked on better version but have left.

I see :(

Anyway, thank you for this great addon Pavel! Top notch




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links