Jump to content


- - - - -

Installation Problems


  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#41 Nicolas

Nicolas

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 293 posts
  • Interests:Grand Prix Legends, Rally racing
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 05:46 AM

View PostCookie, on Feb 15 2015 - 03:36 AM, said:

You installed a "vanilla GPL" :yikesss:  remember it was supposed to use Win98!

For a actual OS you should read the installation guide of Stefan!
No need to sugarcoat it: most people ran it on Windows 95 when new as Win 98 was only 3 months old when GPL was released. It has some minor issues ;) when installing it out of the box on 20 years newer versions of Windows. :) If you follow the installation guide, you should be fine. And once installed, you don't need to use the CD to play it!

#42 Cookie

Cookie

    Chris Amon Fan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 988 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW Germany near Hockenheim
  • Interests:Historic Motorsport, F1, MotoGP
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 06:00 AM

View PostAlter, on Feb 15 2015 - 04:45 AM, said:

Hi to all!
I myself have the problem since some months: Get CTD starting TC and 1969 mods.
Alter

Have you tried to delete or rename the TC and 1969 mods season.ini files?
GEM messes them up when trying to sort by name!

#43 Alter

Alter

    Jochen Rindt

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 06:54 AM

Some strange findings:
1. Didn't find a TCseason.ini (therefore don't even know the correct name of this file) but only gTC.ini
2. Renaming this doesn't help
3. Can start the TC mod using my TC Player, CARSTC and 1965 (!) carset and 1965 (!) season ???
:idunno:

Edited by Alter, Feb 15 2015 - 06:55 AM.


#44 chris skepis

chris skepis

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 493 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 01:26 PM

Thank you guys, You are all really amazingly helpful. I am going to re-install. The whole thing again as Ginetto says. Just one more thing Do I have to install Gem+ first or after GPL? I am going to download the Gem+ again. Before all this issue took place I had an older version of Gem+ and it worked fine. Where do I get the older Gem+ version?. The one with just one button to race on line. I think it has only VROC. Didn´t have IGOR. Thats the one which works fine on my PC

#45 chris skepis

chris skepis

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 493 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 01:32 PM

View PostPavel, on Feb 15 2015 - 02:30 AM, said:

There is no need to have three topics about your problem here.
It seems like you don't have all files in your gpl folder. Post your GEM's debug file here.

Sorry Pavel but the Cold Turkey hurts and makes me absolutely desperate

#46 Pete Gaimari

Pete Gaimari

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado
  • Interests:Racing and Muzzleloader Hunting
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 01:36 PM

Install GPL first. Get it working perfect before you install GEM.

#47 chris skepis

chris skepis

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 493 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 03:13 PM

Thanks Pete. I´m going to do it right now

#48 chris skepis

chris skepis

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 493 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 06:26 PM

well, I re-installed everything but the Gem+ still says  'fatal error'. Now it finds the gpl.exe but when I press ok it gives me the 'fatal error' message

#49 chris skepis

chris skepis

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 493 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 06:33 PM

I kept my old GPL in other partition of the HD. When I installed again the Gem+ it shows all the other mods that I have in the other partition. How can that be if it´s a fresh install ? It actually shows on the installs window the local where the old GPL is the other partition. When I tried to delete the other local, first it refuses, then it accepted but when I press the ok button it gives me the fatal error.

#50 chris skepis

chris skepis

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 493 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 06:38 PM

I open the file on sgem and there is a infinity number of tracks that I never had on my hd. Is this normal ?

#51 chris skepis

chris skepis

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 493 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 15 2015 - 07:35 PM

It´s working again !!!!!  :up:  THANK YOU VERY MUCH GUYS.....No matter how many times I say "thank you"  it wouldn´t be enough !!!!  You guys are really THE BEST

#52 Stefan Roess

Stefan Roess

    Denny Hulme

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,175 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bavaria, Germany
  • Interests:racing :)
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Feb 19 2015 - 02:45 AM

View Postchris skepis, on Feb 15 2015 - 01:32 PM, said:

View PostPavel, on Feb 15 2015 - 02:30 AM, said:

There is no need to have three topics about your problem here.
It seems like you don't have all files in your gpl folder. Post your GEM's debug file here.

Sorry Pavel but the Cold Turkey hurts and makes me absolutely desperate

Sure, we all know that feeling, but 3 threads for 1 problem... ;)
Makes it more difficulty for the guys to follow the problem and to help you.
I went through all the latest posts in the SRMZ GPL universe just to see that they are all related to the same problem.
Sry, but that is a bit of a waste of time for me.

Anyway, great you got it working again! :up:

Edited by Stefan Roess, Feb 19 2015 - 09:02 AM.


#53 mcmirande

mcmirande

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 949 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucumán, Argentina
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 27 2019 - 04:13 PM

Hello!

How do you have configurated your pedals (throttle and brake)?
Especially the "sensitivity" in the profiler.

Thanks! Marcos




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links