Jump to content


- - - - -

No Head Movement In 55 Mod


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Pawgy

Pawgy

    Pawgy

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 249 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kent, Ohio USA
  • Interests:Sim racing, WW2 flying and real Golf
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 09 2018 - 09:11 AM

Just ran at Nordsleif (Nurenburgring) in 55 mod, mercedes w 196, and had head movement set to on, and did not see any head movement. Any ideas?

Edited by Pawgy, Apr 09 2018 - 09:12 AM.


#2 Saiph

Saiph

    Drives 4 Team BDS

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,839 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aylesbury, UK
  • Interests:Computer gaming (esp. sims, strategy, RPG), real ale, live music, motor sports, boring the NSA/GCHQ to death.
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 09 2018 - 10:33 AM

The cockpits were more open and more draughty in 1955, so maybe the drivers all have stiff necks? ;) :D

#3 Pete Gaimari

Pete Gaimari

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,515 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado
  • Interests:Racing and Muzzleloader Hunting
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 10 2018 - 09:26 AM

Sort of matches you driving your computer. Unless you use Trackir.

#4 webfoot

webfoot

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Birmingham England
  • Interests:.
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 10 2018 - 09:42 AM

Just to confirm it works for me (tried turning it on and off - ok).  Only suggestion is the usual one to make sure you delete the gpl55.exe and re-create it (if you haven't already done so).

#5 Bruce

Bruce

    Sir

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 181 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia
  • Interests:None
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 15 2018 - 03:24 PM

View Postwebfoot, on Apr 10 2018 - 09:42 AM, said:

Just to confirm it works for me (tried turning it on and off - ok).
  .....Huh? I wasn't aware that this feature was even included in the 1955 mod!
How does one activate/deactivate it? Where is the "switch" which allows this?

#6 webfoot

webfoot

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Birmingham England
  • Interests:.
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 15 2018 - 03:52 PM

Bruce

The head movement patch is not included with the 1955 mod. It is a separate patch from Lee Bowdens site.

http://gplmotorworks.gplworld.de

It can be used as a GEM+ option with any mod.  I think Lee did include it by default in the new LoG mod (it is in the /mods/GEM+/gplLoG folder).

Edited by webfoot, Apr 16 2018 - 02:59 AM.


#7 Bruce

Bruce

    Sir

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 181 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia
  • Interests:None
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 15 2018 - 05:03 PM

Thanks, Mr. Foot. :) Much obliged.

#8 Bruce

Bruce

    Sir

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 181 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia
  • Interests:None
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 15 2018 - 10:54 PM

UPDATE to above post:

The patches work perfectly in the 1955 mod; in addition to the head-movement patch I also added the pit-stop patch, as it wasn't unknown for such stops to occur in the long races of the '50's......more for tyres rather than fuel, though.

However, the GT mod does not like the pit-stop patch (I didn't add the head patch to this mod) and pops up a postage stamp-sized error window saying......."ERROR"! (and no amount of clicking OK or the X will get rid of that pop-up......Task Manager has to be invoked to close GEM+ and/or the applicable GPL .exe file).

And some other ('66, '65', CanAm, for example) mods don't like either patches and pop that same little error window up.

I have created an Option folder for each mod under Mods/Gem+ etc, as per instructions. Obviously it works fine with the 1955 mod, so why not with the others? :wacko:

Edited by Bruce, Apr 15 2018 - 10:55 PM.


#9 webfoot

webfoot

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Birmingham England
  • Interests:.
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 16 2018 - 07:24 AM

I have just tried "77c Pit Stop v1.00" with my GT mod install and it works ok on my (Windows 10) PC.  Sorry I don't know what might cause your problem for specific mods.  I have never seen that "ERROR!" window.  

For information I also had the following GEM+ options enabled
  • 78a v2 Pressure Bug Fix
  • GT67 Replay Directory
  • 77dv3 No Letterbox 1 Bar Replay
  • 77e v1.0 Head Movement
  • Enablepribluda


#10 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 16 2018 - 07:33 AM

When using the Pit Stop Patch, be certain that you are using version 1.01 and not version 1.07.  The later patch is a fuel and tires pit stop patch.  It only works properly with the 55Mod and beta 37Mod.

#11 webfoot

webfoot

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 173 posts
  • Gender:Male
  • Location:Birmingham England
  • Interests:.
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 16 2018 - 08:09 AM

Greg

I don't think v1.01 has ever been publicly released.  Only v1.00 (the version on Lee's website).  Not sure if they are the same or just some slight difference.  The v1.07 was included with the LoG mod and as you mentioned previously elsewhere should not be used.

#12 Bruce

Bruce

    Sir

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 181 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia
  • Interests:None
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 16 2018 - 03:04 PM

I just checked and the Pit Stop is definitely the 1.0 patch as available on Lee's site. No other Pit stop patch is listed there.
I'll try installing the patches on my other PC (Windows 10) and see if it has the same problem.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links