Jump to content


- - - - -

Unable To Enter Ip Address For Multiplayer - Join


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 11 2018 - 08:12 PM

As the title says.  My first time trying to drive online.  I know, right?!

Calling on Bob Simpson for some advice.

When going to the Multiplayer screen and having the Join button clicked, I am unable to enter anything next to IP Address:
There is no entry I-beam or acceptance of character input.

Any ideas what my issue might be, Bob?

Attached Files



#2 Bo Bruce

Bo Bruce

    oAo Admin

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Gender:Male
  • Location:northern Indiana
  • Interests:racing... baseball...military history... reading too much to specify everything :)
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 11 2018 - 09:21 PM

hi Greg.. first, Bob is the one to ask,  but maybe you'd like someone to guess before tomorrow AM :)
that would be me ~
i THINK, #1  you need to ADD the IP you want to join (see the options below the large white area.. RENAME - ADD - DELETE)
then it should show in the area you are trying to enter it in.

the area marked "what is this" again, i'm guessing is your IP ...  but i don't think it important, just the one you want to join is.

#3 Stefan Roess

Stefan Roess

    Denny Hulme

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,932 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bavaria, Germany
  • Interests:racing :)
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Oct 12 2018 - 01:42 AM

Greg, you mean that you can not write your IP in the filed:
IP ADDRESS -> titeld by you "Unable to enter IP"?

That is strange.
I never had that problem.

The IP above is your own IP.
Normally you just enter your IP below in the field "IP ADDRESS"

:huh:

Edited by Stefan Roess, Oct 12 2018 - 01:43 AM.


#4 John Woods

John Woods

    Be Somebody

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,470 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Too Much Fun
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 05:33 AM

Guessing this is to set up a private session...not VROC or iGOR?

(Haven't raced on VROC actually).

iGOR, configured during GEM+/IGOR install, is down for repair atm but when on-line it is a few easy no entries required clicks to get on an open track. (No need for multi-player screen, just click desktop icon or iGOR.exe).


ezpz even for novice like me
:D

Edited by John Woods, Oct 12 2018 - 05:36 AM.


#5 Cookie

Cookie

    Chris Amon Fan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 860 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW Germany near Hockenheim
  • Interests:Historic Motorsport, F1, MotoGP
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 07:38 AM

Greg this happened to me last Sunday when I wanted to host a 69X race...

I took a backupped working core.ini and replaced the actual with it and all worked fine afterwards ;)

#6 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 08:02 AM

Thanks, everyone.

Bruce said: "i THINK, #1  you need to ADD the IP you want to join (see the options below the large white area.. RENAME - ADD - DELETE)
then it should show in the area you are trying to enter it in."
Yes, I thought that, too.  But, I am unable to enter anything in that box.

Axel, would you please U/L your working core.ini file here?  I'll give that one a try.  :)

EDIT:  To be clear, I may have deleted a necessary file for online driving.

Attached Files


Edited by gliebzeit, Oct 12 2018 - 09:12 AM.


#7 Cookie

Cookie

    Chris Amon Fan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 860 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW Germany near Hockenheim
  • Interests:Historic Motorsport, F1, MotoGP
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 09:39 AM

I suspected the 4gb-patch, as I had run it some days before.Attached File  Core.ini.txt   5.66K   1 downloads

Edited by Cookie, Oct 12 2018 - 09:40 AM.


#8 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 09:47 AM

Axel, do you mean that you suspect that the 4GB Patch might be interfering with me getting online?  I do patch all of my exe files with it.

#9 Cookie

Cookie

    Chris Amon Fan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 860 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW Germany near Hockenheim
  • Interests:Historic Motorsport, F1, MotoGP
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 10:51 AM

I have no proove, as I patched my server + my client PC gpl.exe for the first time...
When I wanted to host/join via multiplayer, it did not work as in your case.

When it happened I asked myself: what have I changed last?

I deleted all the exes and took a virgin gpl.exe + the core.ini and all was fine.

#10 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 11:07 AM

Axel, okay, I will try using an un-patched with 4GB version of gpl.exe. - That did not change anything.  :(
I used your core.ini ... with no difference for me.

Thanks for your interest!  :)

EDIT:  To get an IP address into the box below Connect Via TCP/IP ... I must first enter and IP in the Address Book using Add ... correct?
If so, then I cannot make an entry in that Address Book box.

Edited by gliebzeit, Oct 12 2018 - 11:35 AM.


#11 Bob Simpson

Bob Simpson

    The answer man

  • Moderator
  • 2,326 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 01:03 PM

 gliebzeit, on Oct 12 2018 - 11:07 AM, said:


EDIT:  To get an IP address into the box below Connect Via TCP/IP ... I must first enter and IP in the Address Book using Add ... correct?
If so, then I cannot make an entry in that Address Book box.
I think it’s the opposite. Normally you put the address on the left in “IP address” then hit add to put it into your address book.

Once you have an entry in the address book you just click on it and I think it appears in the IP address line.

Sounds more to like your cursor just isn’t showing. Try hitting tab and type something in and see if eventually you can enter numbers in that line.

I don’t know very much about multiplayer functions

Edited by Bob Simpson, Oct 12 2018 - 01:07 PM.


#12 Cookie

Cookie

    Chris Amon Fan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 860 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW Germany near Hockenheim
  • Interests:Historic Motorsport, F1, MotoGP
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 02:08 PM

When there is an IP adress allready shown, you must first delete/edit it with the <-  from the rear end!

Can you try to test wiith direct3DV2 wich shows a cursor?

Edited by Cookie, Oct 12 2018 - 02:12 PM.


#13 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 02:14 PM

Bob S. - "Try hitting tab and type something in and see if eventually you can enter numbers in that line."
Ahhhh.  Tried hitting tab and typing with no results.  My laptop frowned at me for the abuse. ;)

Axel - There is no IP Address shown.  The Multiplayer screen continues to look like the image in my first post. :(

Edited by gliebzeit, Oct 12 2018 - 02:16 PM.


#14 Bob Simpson

Bob Simpson

    The answer man

  • Moderator
  • 2,326 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 06:17 PM

There is an ini file that holds the address book - server.ini?? Or address.ini?? You should be able to enter the address there, then click on it in the multiplayer menu to put it into the IP address line.

I’m not near a computer the weekend, so I can’t verify which exact file names they are.

#15 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 12 2018 - 06:52 PM

Thanks for that tip, Bob.  I'll have a go a bit later.  :)

#16 Michkov

Michkov

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 879 posts
  • Gender:Male
  • Location:Graz
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Oct 13 2018 - 01:10 AM

The cursor may be invisible with some rasterizers. But the text input works, just click the field and start typing. The letters should show up once entered.

#17 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 13 2018 - 09:24 AM

Bob, when I enter an IP address into either address.ini or server.ini that address does not appear on the Multiplayer screen .... also, when I exit GPL and look at the contents of those ini files, they are blank again.  :(

Michkov, I tried what you mention about typing "in the blind", but, still there is no text input appearing.

Thanks guys,  :)

#18 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 13 2018 - 11:01 AM

Eureka!!!  I was missing an address.ini file with a valid server IP address and other data.  ginetto, sent me his ... and it is working, now!  :)

Maybe see you online soon.  I'll be the slowly moving mobile chicane.  :drive1:

#19 Manfred Cubenoggin

Manfred Cubenoggin

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 510 posts
  • Gender:Male
  • Location:Keswick, Ontario, Canada
  • Interests:Astronomy, chess, classical music(piano concetos), computers, firearms, modern military history, motor racing, racing sims.
  • Sim interest:I have no preference

Posted Oct 13 2018 - 04:49 PM

Glad to see that you've got it nailed down, Greg.

Now that we'll see you online, consider changing your nick to 'Meat on the Table'.  ;)

#20 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 13 2018 - 04:56 PM

Heheheheeeee!!  :grumpy:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links