Jump to content


- - - - -

Back With A Few Questions. :)


  • Please log in to reply
161 replies to this topic

#121 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2018 - 08:12 AM

View PostSV3000, on Sep 09 2018 - 07:48 PM, said:

Hi tjc, just done some testing, no problem with original 67 cars. If you don't mind i ask, are you sure you have press the right key combo? correct combo is "left Shift" + arrow key, "right Shift" won't work.
Also if other mods work but 67 doesn't, maybe something wrong with exe generating?  One thing you can try is, restore your backed up gpl.exe (without GPLshift patched), then launch GEM+ and generate a new gplc67.exe (delete old one first), then make a new folder and move gplc67.exe to the new folder along with GPLshift_Patch.exe, rename this gplc67.exe to gpl.exe, then run GPLshift_Patch.exe, then rename it back to gplc67.exe and move it back to your GPL folder, then try run it directly, see if it works.

Cheers for this SV. I`ll give it a try and see if it changes anything.

Yes, I`m using the correct key combo. :thumbup:

Edited by tjc, Sep 10 2018 - 08:31 AM.


#122 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2018 - 08:40 AM

I seem to have another problem guys. One that I`ve not had before with GPL if I remember correctly.

I`m getting a CTD when trying to load up a race with the 67`s. The sim hangs when loading in the cars, there`s no Green button. When I click the mouse it crashes back to desk top with the following error message:

Attached File  Error.png   93.54K   16 downloads

It works perfectly with single cars in Testing, every car loads up ok. It`s just race that has this problem.

All the mods I have installed work in race mode perfectly.

I`ve tried getting Gem to create another gplc67.exe. Still the same.

Is the error message telling me there`s a problem with the Rasteriser?

#123 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,167 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2018 - 09:24 AM

Check that there is a 'generic' driver.ini (driv67.ini) file in the GPL root folder.

#124 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2018 - 09:47 AM

Greg,

There is not a specific driv67.ini but there is a driver.ini and a drvc67.ini

#125 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,167 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2018 - 10:41 AM

drvc67.ini   -  that's it.  Sorry for giving the wrong file name.
Other than that, I'm stumped.

Edited by gliebzeit, Sep 10 2018 - 10:41 AM.


#126 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2018 - 11:20 AM

No problem Greg. Thanks for trying to help. Definitely a strange one to me. Hopefully someone will come along with some ideas as to what`s up.

#127 SV3000

SV3000

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Location:B.C. Canada
  • Interests:all kinds of racing games
  • Sim interest:I have no preference

Posted Sep 10 2018 - 11:31 AM

Thats weird, maybe make a separated GPL installation for 67 cars only? or double check cars and tracks folder see if any wrong naming or missing files (happened to me a few times where I placed cars folder to a wrong place and nothing is loading)

#128 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,167 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2018 - 11:32 AM

Hmmmm.... still have a 67season.ini with proper entries in it?

#129 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2018 - 11:45 AM

View PostSV3000, on Sep 10 2018 - 11:31 AM, said:

Thats weird, maybe make a separated GPL installation for 67 cars only? or double check cars and tracks folder see if any wrong naming or missing files (happened to me a few times where I placed cars folder to a wrong place and nothing is loading)

I checked the cars and tracks folders just now and it all looks ok in those to me... :shrug:

#130 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2018 - 11:49 AM

View Postgliebzeit, on Sep 10 2018 - 11:32 AM, said:

Hmmmm.... still have a 67season.ini with proper entries in it?

Yes that all seems to be in order too Greg. 11 entries:

kyalami
mexico
monaco
monza
mosport
nurburg
rouen
silver
watglen
zandvoort
spa67

#131 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 11 2018 - 04:32 AM

Ok, this problem is getting more and more strange.

I`m obviously trying different things as a way of "testing" things out and trying to find out how to (hopefully) fix it.

As I`ve already said, I can load in each individual car in Testing no problem. I did that this morning and just to see what happened after I loaded in the last car and without exiting Gem I selected race and clicked the green button (in Gem)

When I got into GPL the race loaded up! All the cars loaded and were sitting there waiting to qualify... cars drove off, everything seemed to work as it should. So...

I exited the race and exited GPL. Back to Gem and exited it too.

Started it again, Race was still selected, started up GPL. CTD again whilst loading in all the cars, same as before.

So it would seem that if I load in each individual car in Testing, then, without exiting Gem, I select Race and start GPL the race works. If I exit Gem then start it up again and try to Race I get the CTD.

:think: :shrug: :idunno:

Edited by tjc, Sep 11 2018 - 04:33 AM.


#132 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 11 2018 - 07:09 AM

Ok, I tried having Gem update the SGEM as it was 2839 days old :P

I tried this for two reasons: A - It was 2839 days old. B - I`d read in other threads that it had helped with different kinds of problems so thought it would`nt hurt to do it anyway.

I just clicked the SGEM button... I think that`s correct? Anyway it downloaded fine and SGEM is now young again.

I exited Gem and went back in. Tried a Race and... it worked. Yay... I thought...

Tried a different track, Kyalami... bang... CTD! :(

So I tried all the tracks with the BT24 as my car.

CTD with all except Monaco and Silverstone which both loaded up fine. Cars were driving, everything was working.

If memory serves me correctly I have not updated any tracks since I first (re) installed GPL some time ago now and Race seemed to be working fine back then.

So, with my limited knowledge on all things GPL I`d say this was a track problem.

Strange thing is though all the tracks load in fine when in Testing, it`s only in Race that I`m getting the CTD as I`ve already said... :idunno:

If any of you guys can think of things for me to try, track related, then please let me know.

Edited by tjc, Sep 11 2018 - 07:10 AM.


#133 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 11 2018 - 08:06 AM

A breakthrough maybe...

I checked both the 67SEASON.INI and the GP.INI in Gem.

Both had 11 tracks and all the correct ones for that season but they were not in the correct order. The tracks were in a different order in both INI files. I corrected that and tried a Race... it worked.

However, whilst I was still in the Race I thought I`d try moving the Driver View (controlled by GPLShift.ini) up/down as this had not been working for me with the 67`s. It worked. The driver view moved up and down.

I exited GPL and selected another track and car and went to Race again... I got another CTD.

I think this problem might be related to the driver view in GPLShift.ini

I`m not sure, I will test some more but I think it is connected.

#134 John Woods

John Woods

    Be Somebody

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,510 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Too Much Fun
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 11 2018 - 09:30 AM

Its been awhile...don't know anymore if the original vanilla carset even works.
But if it does, you might try that.
If any car files are messed up nothing will work properly.


:D

#135 SV3000

SV3000

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Location:B.C. Canada
  • Interests:all kinds of racing games
  • Sim interest:I have no preference

Posted Sep 11 2018 - 09:32 AM

Hi, when you use GEM+, do you delete gplc67.exe first before hit the green flag to launch the game, if not you might wanna do it.

Also I strongly suggest using the easy installer to install another GPL copy to a different location, then build your fresh GPL installation from there (and set the new game path in GEM+ to activate), this will help you narrow down the cause of trouble (if anything happens you will be easier to find which step is causing it), and it will actually save your time, instead of hours searching solution without direction.

Also you don't need to do another Cars/Tracks updates, just copy the entire cars and tracks and seasons folder from your previous installation to the new GPL folder (backup or rename the same folders first), and you will have the updated graphics (and if game crashes after you copied those files, then about 99% chance there are corrupted files in them). You can also retain your player settings by copy the players folder from previous installation to new location.

Edited by SV3000, Sep 11 2018 - 09:35 AM.


#136 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 12 2018 - 06:00 AM

Yes, I delete gplc67.exe first...

I`ve been trying a few different things, one of which is what you suggested above SV.

Continuing to test things out but making progress. :)

#137 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 12 2018 - 07:32 AM

Ok, after a lot of testing of various things it would seem it was a car update by LVG for the Cooper that was causing the hang and CTD. Must have been something I did (highly possible :P) or just something in the update that was causing a conflict with the other cars when trying to load in a race as individual cars loaded up fine as I`ve said.

Still going to go through some things just to be absolutely sure (fingers crossed) but thanks to all for the info and help with this. :thumbup:

#138 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 12 2018 - 08:45 AM

I`ve also got the Driver View working for up/down in the 67`s too. :)

#139 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 18 2018 - 04:48 AM

Guys... I seem to remember some kind of file or patch that increased the size of the Replay font in Gpl. I thought I had it in my downloads but can`t find it now. Is it around anywhere?

#140 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 779 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 18 2018 - 04:52 AM

Ahh, I think I`ve found it guys...

This is it unless there`s another file somewhere?

http://srmz.net/inde...=15#entry128674




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links