Jump to content


- - - - -

Pribluda Not Working


  • Please log in to reply
132 replies to this topic

#21 guiporsche

guiporsche

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 63 posts
  • Interests:Football, Old school and present racing, History
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Aug 26 2016 - 12:11 PM

Mine is a Intel HD4400. I have a HP laptop, X360 with a 1.9 intel i3 processor and 4gb ram. The Intel HD is updated with the latest drivers available, and I never had any graphics troubles with GPL before, quite the contrary in fact.
Problem is, after taking a look at the Intel website, that they seem to have stopped making drivers for the HD4**** series for several months now.

#22 Billy Nobrakes

Billy Nobrakes

    Ludovico Scarfiotti

  • Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Aug 29 2016 - 04:54 PM

Having similar problems - screen half grey, No Pribluda, no mirrors. Have tried a few combinations of Rasterisers & screen resolutions. My graphics card is a Nvidia GeForce GT610. About 3 years old.

#23 guiporsche

guiporsche

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 63 posts
  • Interests:Football, Old school and present racing, History
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Sep 01 2016 - 07:05 AM

Small update on the GPL/Pribluda/Win10 saga: Win10 installed a few smaller updates during the last week (four I think), probably they were just fixes: there's no more lags now, and the Open GL plugin works perfectly as before. However, Pribluda is still a no go.

So my advice for anyone with similar problems is to install whatever update Microsoft throws at you.... and hope for the best!

#24 Billy Nobrakes

Billy Nobrakes

    Ludovico Scarfiotti

  • Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 02 2016 - 11:47 AM

I have spend a good deal of time trying to restore Prib - without any luck. The half grey screen has gone & the mirrors are now functioning with Open GL2 - but I couldn't tell you how that happened. Maybe updating the sound card driver?
I think the problem is that my PC will not run the "PATCH.COM" app which is intended to install / run Prib. I just get an error message "This app can't run on your PC - contact your software supplier"

I am having to get used to driving with just the PitBoard which is rather strange as I have always relied on Prib since I started GPL.

Edited by Billy Nobrakes, Sep 02 2016 - 02:53 PM.


#25 Michkov

Michkov

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts
  • Gender:Male
  • Location:Graz
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Sep 02 2016 - 03:10 PM

Can you apply compatibility mode to .com files? Might be worth a try if you haven't thought of it already

#26 Billy Nobrakes

Billy Nobrakes

    Ludovico Scarfiotti

  • Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 03 2016 - 03:56 PM

No - .com files don't seem to have a "Compatibility" option.

#27 leon_90

leon_90

    Lorenzo Bandini

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,524 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy/Puglia
  • Interests:Mainly V12s
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Sep 06 2016 - 03:58 AM

Pribluda works fine here on Win10 Anniversary Update

on another note, is it possible to change what info are displayed in the "dash" section? I care only for the gear indicator. And is it possible to move it?

#28 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,229 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 06 2016 - 04:30 AM

I use DD Modifier for the dash, much better IMHO and fully customizable.

Attached Files

  • Attached File  ddm.jpg   50.02K   58 downloads


#29 leon_90

leon_90

    Lorenzo Bandini

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,524 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy/Puglia
  • Interests:Mainly V12s
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Sep 06 2016 - 04:51 AM

The problem with that is that it gives me too a lot of info I don't need.. Or is there some way to disable those?

#30 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,229 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 06 2016 - 09:02 AM

Ah I see.
You can make the text of the non interesting stuff the smallest, while keep big what you want to see.

#31 leon_90

leon_90

    Lorenzo Bandini

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,524 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy/Puglia
  • Interests:Mainly V12s
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Sep 06 2016 - 10:32 AM

Well what do you know? while Pribluda works fine, DDM doesn't :idunno:  It used to, but it's quite some time I don't use it any more so I can't point the finger at what broke it exactly

Edited by leon_90, Sep 06 2016 - 10:32 AM.


#32 Billy Nobrakes

Billy Nobrakes

    Ludovico Scarfiotti

  • Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 06 2016 - 04:41 PM

Ginetto,
Have you got a copy of DD Modifier, or a link? I've given up trying to make Prib work. DD Modifier might do the trick.

Thanks ... Billy

#33 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,229 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 07 2016 - 05:41 AM

Uploaded
HERE

#34 Billy Nobrakes

Billy Nobrakes

    Ludovico Scarfiotti

  • Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 08 2016 - 04:57 PM

Many thanks. I now have some numbers at the bottom of the screen.

#35 Lord

Lord

    Mr. Broken Gearbox

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 206 posts
  • Gender:Male
  • Location:Latina, Italy
  • Interests:Formula 1, Football (Soccer), Grand Prix Legends and rFactor
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 17 2016 - 10:40 AM

I have to report that on my ATi Radeon HD 5770, AMD A10 CPU on Win10 Anniversary Update I have the same problem reported by many of the forum's users: both 1.3 and 1.202 in D3D V2 the car has fully working mirrors, a bit of video lag and Pribluda works only in the top left sixth of the screen, with all the infos mashed together. In OGL V2, half of the screen is shaded, mirrors aren't working (but in replay they do and while racing those display an updated still frame) and pribluda isn't displaying anything.
To solve it, I had to uninstall Pribluda, after that everything worked again. I think that there's something in the DLL file that's not jiving well with the new OGL and D3D12 structure.

EDIT: Tried ginetto's GPL Digital Display Modifier and the results are the same as Pribluda's. DEFINITELY there's something in the D3D and OGL structures that is not working well at all.

Edited by Lord, Sep 17 2016 - 10:44 AM.


#36 Bo Bruce

Bo Bruce

    oAo Admin

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 514 posts
  • Gender:Male
  • Location:northern Indiana
  • Interests:racing... baseball...military history... reading too much to specify everything :)
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 21 2016 - 11:07 PM

got my 'anniversary" update tonite. and after much anxiety, and 6 win10 restarts.. i launched GPL... can you say, 'trepidation'?    but guess what?!  EVERYTHING worked! NO PROBLEMS... mirrors, PRIBLUDA, DDM, logitech g25, mirrors! what am i forgetting?  ... its as if i didn't update!... wait, let me check it did :o
BUILD = 14393.. is that right?

i even stayed with OpenGL !! (tho i prefer D3d)  i'll try that later.

so i go to do a few laps at Westwood and its fine.. for 2 laps... then NO SOUND. it just stopped. nothing got it going again. in past, with XP, if i got email or some alert the sound in GPL would cut out, but a click of the mouse and it would come back. this time, the click did nothing, pressing space bar, no... pressing volume + or -  or even mute.. nope.. no sound.

exited GPL
checked to see i should install new driver? .... response: "best driver is already installed"

back to GPL
same track, 3 laps.. sound did not stop!  ??  so, what..... i just race, and expect at some time for no reason i may lose sound?  

which is worse? no pribluda or no sound?   or the FEAR of no sound?   :o
i'll be happy to share whatever info on my sys that i'm asked for, but you''ll have to tell me what and where i can get the info.

basically, 8GB ram
nVidea GeForce GTX 650
soundcard Creative SB Audigy 2 (WDM)

#37 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,229 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 22 2016 - 03:30 AM

About the Windows 10 Anniversary Update

Your device will be running Windows 10 Version 1607 after it's installed.
:think:

#38 Saiph

Saiph

    Still driving 4 Team BDS

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,183 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aylesbury, UK
  • Interests:Computer gaming (esp. simulations, strategy, RPG), real ale, live music, motor sports, boring the NSA/GCHQ to death.
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 22 2016 - 07:59 AM

Interesting. I just checked my PC's details and I'm running Win 10 Home, 64-bit, version 1511, build 10586.589. I've also seen an option on the Microsoft website to manually download the 'Anniversary Edition', so it looks like (thankfully) it isn't an automatic update. Given the problems that some people have had, I think I will steer clear of it. 'If it ain't broke, don't fix it!' ;)

Edited by Saiph, Sep 22 2016 - 08:04 AM.


#39 Andreh

Andreh

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 203 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil
  • Interests:Pre-80's racing
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 22 2016 - 09:58 AM

Bo, I remember my first league race at Mybroga, Ive lost sound and it didnt came back during the race, it was really frightening. But it came back next time I ran the program. Sadly it seems to be happening all the time with you. I guess you already checked for updated audio drivers? Or tried older ones?
Good luck with that!

#40 Bo Bruce

Bo Bruce

    oAo Admin

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 514 posts
  • Gender:Male
  • Location:northern Indiana
  • Interests:racing... baseball...military history... reading too much to specify everything :)
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 22 2016 - 02:28 PM

after the first 'quiet'.. i've been ok for multiple logins and 10+ laps. no loss of sound :)
still, i fear it will cut off during a race -  like the old 'imminent disco' feeling  :P




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links