Jump to content


- - - - -

List of key-functions on GPL


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#21 death_angel

death_angel

    Mike Parkes

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Istanbul/Turkey
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 30 2007 - 03:16 PM

I love it when i learn something new everyday  :thumbup:

#22 Otavio Silveira

Otavio Silveira

    Keyboard nutter

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 323 posts
  • Gender:Male
  • Location:Campo Mourao - Brazil
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 06 2009 - 11:35 AM

I remember once I was able to control the replay speed with a key (up arrow, kp8) and get a slow motion mode. First touch sets the speed to 50%, 25%, 12.5% until a frame to frame progress.

#23 ACHIM KRAFT

ACHIM KRAFT

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 642 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Grand Prix Legends (some mods only)
    MODS:1965/1969EXTRA/TC-2/1965-Night
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 07 2009 - 01:56 AM

Hi Otavio !

Nice finding. I will test it today i am at home on my computer.

In the moment i use my numpad for replay-speedcontrol in the following ways:

- numpad 5 = start replay on normal speed / stop replay

- if replay is running (on normal speed), hold "shift" and press "numpad 6" one time, you get replay forward at 2 x speed, and so on .....  This will go up in sigle multiplications 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 to 16 x speed forward

- the same will go with peplay running 1 x backwards (activated with mouse on screen), then hold "shift" and press "numpad 4" 1 time, you will get 2 x speed backwards, and so on ....... up to 16 x speed backwards

- stop multiple speed is simply pressing "numpad 5" one time

This way to control the speed is very comfortable for checking bigger replays, or complete races.

If replay is on pause, for half speed forward i hold "shift" and press "numpad 6" permanent, or use for single step pictures by hold "shift" and press "numpad 6" one time for each picture. This is similar for backward with "shift" and "numpad 4".

For jump to begin of replay or jump to end of replay i use "shift" and "numpad 7" (pos1) or "shift" and "numpad 1" (end).


Most of the time i don't think much by using this fuctions. I train it for myself over the years as a more comfortable way then use the mouse for this. And some functions (single pictures) are only with keyboard.

Greetings

Achim

EDIT: My keyboard is left from my wheel (wheel is in the center of the monitor) and my mouse is on right side. So i can operate easy with a combination of both to control replays.

Edited by ACHIM KRAFT, Apr 07 2009 - 01:59 AM.


#24 Crystal Palace

Crystal Palace

    Jackie Ickx

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 18 2009 - 09:16 AM

Hello Everyone,

I have just got GPL and love it. I have put on many add ons but cant work out one thing. How do you pause the game??? I have looked at the key functions but it says press pause to pause. Where is the pause button??

Please help as this will make the game more enjoyable for me.

Many thanks

#25 dangermouse

dangermouse

    The mobile chicane

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,955 posts
  • Gender:Male
  • Location:SRMZ/GPLR London, UK
  • Interests:Errrrrr, GPL? :-)
    Music , computing, hi-fi, motor racing
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted May 18 2009 - 11:28 AM

 Crystal Palace, on May 18 2009, 04:16 PM, said:

Where is the pause button??
Depends on your keyboard - usually at the top right.

#26 ACHIM KRAFT

ACHIM KRAFT

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 642 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Grand Prix Legends (some mods only)
    MODS:1965/1969EXTRA/TC-2/1965-Night
  • Sim interest:GPL

Posted May 18 2009 - 11:32 AM

Hi !

Maybe my description is a bit short. Sorry, it is only a short overlook.

So here is the loooong version for the "pause"-modus:

First:
Only in mode "Championship", "Training" and "Single Race" is "pause" possible. For "Multiplayer" (including all ONLINE) there is no "pause"-mode.

Second:
There are a key on every keybord near the "print" and the "roll" keys named "pause/break" (sorry i must translate my german keybord to english  :)  ). This methode will "pause" the sim in ALL situation (including driving full speed, etc.). Leave the "pause"-modus by hit the key again or go out of modus with "esc". Sitting in pit and looking on the screen there is a "pause" too for hitting with the mouse (down on the bottom of the screen) and it change to "continue" for the other way to leave the "pause". Last methode to get the pause is hit F2 (pause and go direct to replay-screen, leave mode with "esc" or mouse) or hit F3 (go to option-menue, leave with mouse or "esc"). In some situations you can hit the green button to leave the "pause"-mode too.

Test a bit around. GPL is full of some sort of action.

Greetings

Achim

P.S.: I hope my poor english is o.k. ?

EDIT: DM beat me with the short answer.  :D

Edited by ACHIM KRAFT, May 18 2009 - 11:34 AM.


#27 Frenchy

Frenchy

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 531 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted May 18 2009 - 08:26 PM

Thanks Achim

I didn't know you'd done this and there's a couple I didn't know about. Well done!

Cheers
David

#28 Crystal Palace

Crystal Palace

    Jackie Ickx

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 19 2009 - 03:03 AM

Thank you so much. Your english is fine and thank you for your time to help me.

#29 hammerpgh

hammerpgh

    Jo Siffert

  • Members
  • PipPipPip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Ham, LONDON, England

Posted May 30 2010 - 03:06 AM

Very useful information to have to hand after a long GPL break  :thumbup: I had forgotten all about those screenshot options... just got to test which ones work on my setup now...

Thanks... I know it's been a while since anyone posted to this thread but hey this stuff is always handy and thanks takes no time tgo give!!

#30 Stefan Roess

Stefan Roess

    Denny Hulme

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,929 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bavaria, Germany
  • Interests:racing :)
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Jul 30 2010 - 05:20 AM

Also online @ http://www.srworld.eu (pdf and html version):


GPL Tastaturbelegung (German site):
http://www.srworld.e...t.php?idart=331

GPL Keyboard Assignment (English site):
http://www.srworld.e...t.php?idart=331

#31 gplracer222

gplracer222

    Jack Brabham

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wurzen, Saxony, Germany
  • Interests:GPL, my friens
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2014 - 05:58 PM

Hi,
a question to the pause function. Can I change it?
I tried with my Logitech Profiler, but then it's stuck. It's making Pause - Go - Pause - Go every time. :-( I can't drive like this and I just can press pause with Fn + Delete. Can I change the button anyway?
PS: Sorry for my poor english ;-)

#32 jgf

jgf

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 785 posts
  • Gender:Male
  • Location:Columbus, OH
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted May 29 2014 - 06:14 PM

It sounds like the profiler is accurately assigning pause for the keypress but is not toggling it, so you press the button and the game pauses, release the button and it "unpauses"?  Check the instructions for that profiler and see if you can make it toggle the function, so one press would activate pause and another press would "unpause".

#33 webfoot

webfoot

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Location:Birmingham England
  • Interests:.
  • Sim interest:GPL

Posted May 30 2014 - 03:55 AM

I seem to remember getting this problem with the Logitech profiler.  Never managed to get the pause key to work.

As a work around you can use GPLShift assigning a button for "Relay Start/Stop".  Pressing this button 3 times cycles through Replay/pause/"unpause".

e.g my settings use button 23



[ REPLAY START/STOP ]----------------------------------------------------------
Device&ButtonNumber = 1.23  ;OPTIONS:    OFF #.#   #.##   ;EFFECT:
     ;Select a GameDevice ID number and a button, for  
      ;Replay Start/Stop, press the seleted button the  
       ;1st. time: Starts the replay (emulate F2 key)
           ;2nd. time: Stops replaying & jumps back to Car
       ;   (emulate ESC key)   
      ;3rd. time: Stops pause (emulate pause key)   
       ;e.g:   
  ;1.1 (or 1.01) for 1st. gamedevice 1st. Button
  ;4.4 (or 4.04) for 4th. gamedevice 4th. button

#34 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 738 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 09 2017 - 07:59 AM

Many thanks for this Achim. :)




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links