Jump to content


- - - - -

Monaco Rocks V2


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 dangermouse

dangermouse

    The mobile chicane

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,955 posts
  • Gender:Male
  • Location:SRMZ/GPLR London, UK
  • Interests:Errrrrr, GPL? :-)
    Music , computing, hi-fi, motor racing
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Jun 14 2007 - 06:24 AM

Files located here Link







The file names are self explanatory:

monaco_rocks_2.exe


monaco_rocks_2_4bit.exe


monaco_rocks_2_voodoo.exe



:wave:

Attached Files



#2 Remy

Remy

    Matra boy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 537 posts
  • Gender:Not Telling
  • Interests:Motor Racing, Football
  • Sim interest:GPL

Posted Aug 30 2011 - 07:34 AM

Cleaning my GPL archives, I found some post "2005-release" official updates, files are dated 2006 to 2008. They were probably posted somewhere on the RSC forum.

As usual, back-up your existing Monaco folder, I think the Monaco Rocks 2.1 from the above link is needed (or the one posted by Keith) :)

:wave:

Attached Files


Edited by Remy, Aug 30 2011 - 07:55 AM.


#3 tjc

tjc

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 798 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland.
  • Interests:Various
  • Sim interest:GPL

Posted Aug 30 2011 - 01:15 PM

Cheers Remy... :thumbup:

#4 isamu

isamu

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 280 posts

Posted Jan 16 2012 - 08:57 PM

Thanks for these :)

#5 KarlJochenRindt

KarlJochenRindt

    Chris Irwin

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted Mar 12 2012 - 11:27 PM

Hope this hasn't been asked before. I have a problem with Monaco Rocks V2. I can get a good framerate all round the track, but the framerate slows drastically in the tunnel. It was fine post update. I have tried removing all files with the word "light" in the name, but it didn't do the trick. Could anyone point me in the right direction as to which files I should remove? I don't want to switch to the low res files as apparently Monacane won't work with them.

#6 Remy

Remy

    Matra boy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 537 posts
  • Gender:Not Telling
  • Interests:Motor Racing, Football
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 13 2012 - 07:07 AM

The 3d tunnel lights, if you have them installed, are included in the main monaco.3do. To get rid of them, the best would be to reinstall the standard version (hi-rez final) from here http://dixierunners....ers.net/mrocks/

#7 Kenny

Kenny

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Location:Westminster,Co USA
  • Interests:1.Out under dark,steady skies with my telescope
    2.GPL
    3.SPMBT
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Mar 16 2012 - 06:38 PM

In the original post by Keith,the Monaco_Rocks_2 voodoo set has one mip sized 512 X 512. On the remote chance of anyone still needing it,or maybe just wants it,here is a resized 256 SF grass.mip converted to 16 bit.

Attached Files


Edited by Kenny, Mar 16 2012 - 06:38 PM.


#8 Jhalli

Jhalli

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 293 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 16 2012 - 07:05 PM

it is needed,  Monaco Rocks 2 i have very poor fps when using 60fps.  Unfortunately im so love with 60fps and cant turn back to 36fps anymore .   :P


Thanks Kenny !

#9 Kenny

Kenny

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Location:Westminster,Co USA
  • Interests:1.Out under dark,steady skies with my telescope
    2.GPL
    3.SPMBT
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Mar 16 2012 - 07:30 PM

Here is the whole set run through Winmip and this will increase your computing power. These mips are beautiful but with few to no sub-images,they will drag your CPU speed down unless you have a top or the line rig and video card,which I don't.

They still look very good and will put some more pep in the step of your computer. Enjoy :wave:

Attached Files



#10 Kenny

Kenny

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Location:Westminster,Co USA
  • Interests:1.Out under dark,steady skies with my telescope
    2.GPL
    3.SPMBT
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Mar 17 2012 - 12:41 PM

Since it appears there is a little interest in these higher sub image mips,I'll include the whole ball of wax for the 3 versions. Like the Voodoo version, just extract this zip over the top of whatever version of Monaco_Rocks_2 you are presently using.

Attached Files



#11 Kenny

Kenny

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Location:Westminster,Co USA
  • Interests:1.Out under dark,steady skies with my telescope
    2.GPL
    3.SPMBT
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Mar 17 2012 - 12:43 PM

The hires version is in 2 parts. Here's the a Winrar folder.

Attached Files



#12 Kenny

Kenny

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Location:Westminster,Co USA
  • Interests:1.Out under dark,steady skies with my telescope
    2.GPL
    3.SPMBT
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Mar 17 2012 - 12:47 PM

And lastly,the b folder. Good luck,I've found this version the most effective. :bye:

Attached Files


Edited by Kenny, Mar 17 2012 - 12:48 PM.


#13 Burnsy865

Burnsy865

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,835 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brisbane, Australia
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Mar 17 2012 - 05:13 PM

Nice to see you posting again Kenny  :wave:

#14 Kenny

Kenny

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 240 posts
  • Gender:Male
  • Location:Westminster,Co USA
  • Interests:1.Out under dark,steady skies with my telescope
    2.GPL
    3.SPMBT
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Mar 17 2012 - 05:37 PM

View PostBurnsy865, on Mar 17 2012 - 05:13 PM, said:

Nice to see you posting again Kenny  :wave:
Hi Craig

It's good to talk again with my friends here. I'm a moderator over on the CN telescope forum and that unfortunately hogs the majority of my time on the internet. That is no real fun and whenever I can visit here,that makes my day.
:hat-tip:

My visits here will be more frequent-in the short time I've been away the greatest simulation any computer has ever seen has gotten a lot better. I need to pay my respects and dues to the GPL community.
:D

#15 svenvangent

svenvangent

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,001 posts
  • Gender:Male
  • Interests:GPl natuurlijk .... what else !
    And Projectcars perhaps !
  • Sim interest:I have no preference

Posted Mar 17 2012 - 09:05 PM

View PostKenny, on Mar 17 2012 - 05:37 PM, said:

View PostBurnsy865, on Mar 17 2012 - 05:13 PM, said:

Nice to see you posting again Kenny  :wave:
Hi Craig

It's good to talk again with my friends here. I'm a moderator over on the CN telescope forum and that unfortunately hogs the majority of my time on the internet. That is no real fun and whenever I can visit here,that makes my day.
:hat-tip:

My visits here will be more frequent-in the short time I've been away the greatest simulation any computer has ever seen has gotten a lot better. I need to pay my respects and dues to the GPL community.
:D
Good to see you back Kenny  :hat-tip:  :wave:

#16 Pedro

Pedro

    Pedro

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,447 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hillegom - The Netherlands
  • Interests:Grand Prix Legends
    Scuba-diving
    Airplanes
    Life
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 18 2012 - 08:57 AM

Found back a missing link :P

Good to see you Kenny and thanks for your contributions!

greetings Pedro.

#17 dario

dario

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Gender:Male
  • Interests:gpl
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 13 2012 - 03:59 AM

dead links in the first post

#18 bingo

bingo

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 113 posts
  • Gender:Male
  • Interests:GPL, Touring cars, Music
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 13 2012 - 10:30 AM

Attached File  2012-09-13_00001.jpg   224.77K   236 downloads

Is there a fix for this rogue piece of untextured grass?
It's just that it appears on the tv camera view sort of letting the track down.
While I'm on this subject, is a new water texture in the works too?

Edited by bingo, Sep 13 2012 - 10:31 AM.


#19 Ramoats

Ramoats

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 206 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Grand Prix Legends
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 22 2016 - 04:28 PM

I just did a complete rebuild of my original Monaco Rocks version using this thread (because I built my original as the files were released realtime a while back) .. Using an original version of the Monaco track, plus the Monaco Rocks 2.7z file, all available addons below it that were appropriate for my Nvidea card, plus the High Res files .... It really is beautiful ... thanks to all your hard work . I have a question, ... is there something I can change in my core ini or Nvidea card settings to prevent the buildings and street lights on the left at the top of the hill disappearing and reappearing as I make my way up the hill?? I know I ask a lot from this dear old simulation as time goes on, but that would be great if I could solve the poping in and out of objects ....

#20 aharris57

aharris57

    Jackie Ickx

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Interests:Classic F1
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 18 2019 - 05:01 AM

Hi - I've just downloaded the zips for Monaco Rocks and copied all the mips into my Monaco track folder.  Nothing happens … same old blocky 1998 graphics.  Do I need to do something else to install?  I fear I'm missing the obvious here.  Many thanks!

Andy

------

EDIT: all solved now.  A re-install of the original Papyrus Monaco solved it.  Was able to just copy the mips and 3DOs in and it worked!

Edited by aharris57, Sep 18 2019 - 07:39 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links