Jump to content


- - - - -

Thrustmaster Tmx Wheel Logitech G29 + Bodner Cant Get To Work Correctly.


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Matador

Matador

    Mike Parkes

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Interests:NON
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 23 2021 - 09:17 AM

I have a Thrustmaster TMX wheel and have added a Logitech G29 Shifter connected to the Puter via a Bodner adaptor,
Arduino Yun is the 3rd down on the Control Panel. In GPL Shift I have:  Shifter_Model = 3.USB and  Shifting_Behaviour = 1.

I can get 1  2  3  4  5  no 6th or Reverse???  

I started Racing GPL  in 98, first time I have had any problems, I am 74 and have a little problem understanding the settings in GPL shift with the new wheel and shifter, always worked fine with my old G27 wheel and shifter.

Works fine in i Racing.

ANY HELP APPRECIATED.

Edited by Matador, Feb 23 2021 - 01:28 PM.


#2 dbell84

dbell84

    Dan Gurney For President

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,003 posts
  • Gender:Male
  • Location:20 minutes from Road Atlanta
  • Interests:Whatever
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 23 2021 - 11:31 AM

Have you tried other shifting behavior settings?  I would start with that. At least that would tell you if the same mapping points of the shifter are not being recognized.

I would try experimenting with some of the settings to see if you can get it to work fully, after making a backup of your GPLShift file. The top part where it says [GPL Buttons] CountingButtonsFromOne, you can choose either 0 or 1 for the setting, try the opposite of your setting and see if that makes a difference. If you have some of the other settings mapped, like the Car Reset and so forth, then I would try turning them off and making sure there isn't a conflict preventing shifter from working fully.

Hopefully someone with knowledge of working with a Bodnar Adapter and GPL can offer some advice.

Good luck!

#3 Alekhine

Alekhine

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 215 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Coding (Pascal Delphi and Assembler 80x86) , Two-strokes motorbike engine , Motorcycle paint specialist Rothmans.
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 24 2021 - 04:10 AM

View PostMatador, on Feb 23 2021 - 09:17 AM, said:

always worked fine with my old G27 wheel and shifter.

This is what I find most amazing, I have never managed to get a G27 shifter to work with GPLShift.
It's for this reason that I repaired the motherboards of my two G25 (MOSFET burned)...

So with the G29 shifter I would personally have doubts about the possibility of achieving this..

#4 Matador

Matador

    Mike Parkes

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Interests:NON
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 24 2021 - 10:33 AM

I have finally got 1t to work but only in  5 gear and Reverse, I cannot get the 6 gear and reverse configuration.

#5 Michkov

Michkov

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,147 posts
  • Gender:Male
  • Location:Graz
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 24 2021 - 04:44 PM

Barely any car has 6 speed gearboxes. AFAIK only the BRMs have 6, most of the others have 5 and the Chappys only have 2 or 3

#6 FMAlchemist

FMAlchemist

    Guy Ligier

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Feb 28 2021 - 08:04 AM

Hi guys, I am having a similar problem. I recently bought a Thrustmaster T300 and decided to use my old G27 H shifter with a USB adaptor. Works great with GPL Shift, with the problem that it does not recognize the reverse. I've tried all configurations in GPLshift.ini but still no reverse. Of course I can override it for most cars changing the shifter behaviour, but it still won't work for the 6 gear cars.

Has anyone found a solution for this?

#7 Matador

Matador

    Mike Parkes

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Interests:NON
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 08 2021 - 09:45 AM

Well just about ready to give up on it sometimes it works sometimes it doesnt, Qualified for a race great practice on the grid nothing, stopped working got it working again after a couple of days and today nothing again. New cables good Computer major frustration.

#8 paul_v

paul_v

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 193 posts
  • Interests:grand prix legends and mods
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 08 2021 - 02:45 PM

If I remember correctly their was a problem with some combinations of wheels and/or pedals not working properly on USB3 ports. You say you have a new computer.  

Does it have any USB 2 ports you could try ?.

Hopefully you will get it sorted soon.

Cheers Paul.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links