Jump to content


* * * * * 1 votes

67 Patch Released


  • Please log in to reply
169 replies to this topic

#31 paul skingley

paul skingley

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 08:35 AM

View PostLuis Babboni, on Sep 27 2009, 03:14 PM, said:

Thats enough? Now, when I open the GEM, I see GEM+ 2.5.32

That is correct

View PostLuis Babboni, on Sep 27 2009, 03:14 PM, said:

Would I try cuting the .xml one by one to try to know wich .xml produce the problem?

I do not think that is advisable. Most here seem to have installed ok so we must look for something different with your configuation.

View PostLuis Babboni, on Sep 27 2009, 03:14 PM, said:

I using OGLv2.

1/ Do you have "driver textures " option checked ( ticked ) ? It should also be checked in mirrors.

2/ What does the line in core.ini say for "DirectMirrorRendering" ?

thanks

paul

#32 Luis Babboni

Luis Babboni

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 174 posts
  • Gender:Male
  • Location:ParanĂ¡, Argentina.
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 08:48 AM

View Postpaul skingley, on Sep 27 2009, 11:35 AM, said:

1/ Do you have "driver textures " option checked ( ticked ) ? It should also be checked in mirrors.
Both ticked, ahead and mirror.

View Postpaul skingley, on Sep 27 2009, 11:35 AM, said:

2/ What does the line in core.ini say for "DirectMirrorRendering" ?
DirectMirrorRendering = 1

The odd thing is that the others mods run without trouble.  :unsure:

Here to where I just reach:
Posted Image
No sounds, no wheels non gears answers.

Edited by Luis Babboni, Sep 27 2009 - 08:54 AM.


#33 paul skingley

paul skingley

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 09:14 AM

View PostLuis Babboni, on Sep 27 2009, 03:48 PM, said:

DirectMirrorRendering = 1

As a test, can you try changing that to 0 please.

paul

#34 BLY

BLY

    Jochen Rindt

  • Members
  • PipPipPip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Solitude
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 09:19 AM

Hi Paul,

first of all thx for you and the team, great to have the mod-improvements also in 67 ...

I have a problem that I only get the default car graphics working, the car graphics I choose in Gem (version 2.5.32) doesn't change the Graphics in play ...

Here a screenshot of my GEM+ carsets, maybe 67 is missing?

Cheers BLY

Attached Files


Edited by BLY, Sep 27 2009 - 09:20 AM.


#35 paul skingley

paul skingley

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 09:26 AM

View PostBLY, on Sep 27 2009, 04:19 PM, said:

Hi Paul,

first of all thx for you and the team, great to have the mod-improvements also in 67 ...

I have a problem that I only get the default car graphics working, the car graphics I choose in Gem (version 2.5.32) doesn't change the Graphics in play ...

Here a screenshot of my GEM+ carsets, maybe 67 is missing?

Cheers BLY

gpl67 has never shown in Gem/Carsets with the other mods because 67 it it hard coded into Gem.

Do you mean "cars67"  from the carset graphics selection box to the left of Seasons button ?

paul

#36 BLY

BLY

    Jochen Rindt

  • Members
  • PipPipPip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Solitude
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 09:31 AM

View Postpaul skingley, on Sep 27 2009, 05:26 PM, said:

View PostBLY, on Sep 27 2009, 04:19 PM, said:

Hi Paul,

first of all thx for you and the team, great to have the mod-improvements also in 67 ...

I have a problem that I only get the default car graphics working, the car graphics I choose in Gem (version 2.5.32) doesn't change the Graphics in play ...

Here a screenshot of my GEM+ carsets, maybe 67 is missing?

Cheers BLY

gpl67 has never shown in Gem/Carsets with the other mods because 67 it it hard coded into Gem.

Do you mean "cars67"  from the carset graphics selection box to the left of Seasons button ?

paul

Yes, with all other mods I can change the car graphics, only 67 are always the default cars ...

#37 Luis Babboni

Luis Babboni

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 174 posts
  • Gender:Male
  • Location:ParanĂ¡, Argentina.
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 09:36 AM

View Postpaul skingley, on Sep 27 2009, 12:14 PM, said:

View PostLuis Babboni, on Sep 27 2009, 03:48 PM, said:

DirectMirrorRendering = 1

As a test, can you try changing that to 0 please.

paul

No change.

mod65 with the same Sierra/GPL/Mods folder than the previous image:
Posted Image

Here the problematic folder:
Attached File  Mods.rar   533.05K   29 downloads

Edited by Luis Babboni, Sep 27 2009 - 09:38 AM.


#38 paul skingley

paul skingley

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 09:36 AM

View PostBLY, on Sep 27 2009, 04:31 PM, said:

Do you mean "cars67"  from the carset graphics selection box to the left of Seasons button ?

View PostBLY, on Sep 27 2009, 04:31 PM, said:

Yes, with all other mods I can change the car graphics, only 67 are always the default cars ...

Aha, ok so we have Gem problem here.
I will ask Paul Thurston to look into it.


paul

#39 BLY

BLY

    Jochen Rindt

  • Members
  • PipPipPip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Solitude
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 09:40 AM

View Postpaul skingley, on Sep 27 2009, 05:36 PM, said:

View PostBLY, on Sep 27 2009, 04:31 PM, said:

Do you mean "cars67"  from the carset graphics selection box to the left of Seasons button ?

View PostBLY, on Sep 27 2009, 04:31 PM, said:

Yes, with all other mods I can change the car graphics, only 67 are always the default cars ...

Aha, ok so we have Gem problem here.
I will ask Paul Thurston to look into it.


paul
Thx!

I just named another carset to "cars67" and then I had this graphics in game, so I think that GEM+ uses always the folder "cars67" and not the folder you choose in the car graphics selection box

Cheers BLY

Edited by BLY, Sep 27 2009 - 11:35 AM.


#40 dbell84

dbell84

    Dan Gurney For President

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 914 posts
  • Gender:Male
  • Location:20 minutes from Road Atlanta
  • Interests:Whatever
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 28 2009 - 03:37 PM

First of all, I want to thank the mod teams for their terriffic efforts in continuing to improve GPL.  Without them, I doubt I would still be as addicted to GPL as I am now.

Second, I did have a glitch installing the 67 patch, but was able to fix it.  After installing the patch, I could get into the main menu of the sim, but was unable to go further.  I could enter the different areas of the main menu, such as options, best laps, ect.  But when I clicked in the green box to go to the next screen, nothing would happen.  It wouldn't freeze or crash and I could exit out to GEM, but I couldn't go further than the main menu.

  What ended up fixing the problem was removing the 60 fps v2 patch from gpl secrets/GEM+/options folder.  I then tried the 67's and it worked fine.  Brr put another xml file in his 60 fps v2 download called 60fpsv2newmod.xml.  I put this file into the options folder and all seems to work fine with 67 and all the mods in regards to 60 fps.  I don't know if this was an incompatibility problem with the GEM update, but I just thought I'd post this in case someone else is having this issue.

Dave

#41 pierrot

pierrot

    Guy Ligier

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 28 2009 - 04:21 PM

First, a big "thank you" for this amazing patch.

I have a little question. There's a little dropdown list in the car selection screen.
Is it possible to modify a config file to add the differents 1967 GPLEA cars in this dropdown list and switch between these cars inside GPL ( switching from Honda RA273 to RA300 for example) ?
Is it possible ? And if it's possible, how to achieve this ?

#42 Luis Babboni

Luis Babboni

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 174 posts
  • Gender:Male
  • Location:ParanĂ¡, Argentina.
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 28 2009 - 06:48 PM

I tried what you said DBell874 but no change. Still the 67s do not work.

#43 paul skingley

paul skingley

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 29 2009 - 07:41 AM

View Postpierrot, on Sep 28 2009, 11:21 PM, said:

I have a little question. There's a little dropdown list in the car selection screen.
Is it possible to modify a config file to add the differents 1967 GPLEA cars in this dropdown list and switch between these cars inside GPL ( switching from Honda RA273 to RA300 for example) ?
Is it possible ? And if it's possible, how to achieve this ?

The in game graphics option does not actually do anything with the 67 Patch because we did not want to change to original 67's too much. But there is a 67mod on the way that will use ALL the cars that ran in 67.

paul

#44 paul skingley

paul skingley

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 29 2009 - 07:45 AM

View PostLuis Babboni, on Sep 29 2009, 01:48 AM, said:

I tried what you said DBell874 but no change. Still the 67s do not work.

Hi Luis,
I have checked the files in the mods folder you posted and cannot find anything wrong with them.
We are still trying to figure out why you have the black mirrors and then CTD but so far no one else has had this problem or been able to replicate the problem.
As soon as there is a solution I will contact you for sure.
In the mean time if anyone else has an idea why this happening please post your thought here.

thanks

paul

#45 fajanko

fajanko

    Jani Posta

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 823 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Interests:"I am a semi-professional race car driver AND an amateur tattoo artist."
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 29 2009 - 07:54 AM

View Postpaul skingley, on Sep 29 2009, 01:41 PM, said:

But there is a 67mod on the way that will use ALL the cars that ran in 67.
paul

This is definitely the news of the day. Thanks. :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links