Jump to content


* * * * * 2 votes

GPL 60 fps patch version 2 released


  • Please log in to reply
108 replies to this topic

#31 profposeidon

profposeidon

    Guy Ligier

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Aug 15 2009 - 12:19 PM

View Postprofposeidon, on Aug 13 2009, 09:06 PM, said:

View PostJhalli, on Aug 12 2009, 12:05 PM, said:

i dont have 60fpsv1 AI anymore in use on my HD so cant test it.

i made more tests with 60fpsv2 and AI's ride height was slightly higher on 60fps ,no matter what gpl_ai.ini used.

Mine look like monster trucks.  :lol:

I sound that using the 60fpsaiv1 and the original gpl_ai file ends the problem with the extreme ride height.

#32 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 03 2009 - 09:22 AM

Tried out the Thundercars @ Mexico last nite.  Ended up using the 60fps V2 patch with V1 ai.  I like them better than the 36fps ai there.  They were faster but a little more spread out.  I went from being the fastest car to being one of the slowest.  The ride height looked ok.  I wonder how they do on other tracks? :drive1:

#33 DraftDancer - guest

DraftDancer - guest
  • Guests

Posted Sep 13 2009 - 09:49 AM

I'm having trouble finding v1 ai file. Could someone please repost here, thank you.

#34 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 13 2009 - 10:39 AM

Did you ever install it?  I installed stuff as it came out and never uninstalled.  Look in GEM.  That will tell you if you have it.



I went ahead and found the thread, just in case.

60fps AI V1

Attached Files


Edited by miklkit, Sep 13 2009 - 10:56 AM.


#35 ezechiel47

ezechiel47

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 354 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 13 2009 - 01:04 PM

Hi,
tested with gpl 67 : good, even the ai work fine.
tested with 66'mod : good but some issues with ai. They are too slow. The rpm remain low a bit like they run with 1967 setup (i mean with long gears). I've tweaked the gplai.ini file but it has done nothing.
Can we hope some improvement in the ai gestion of 66' and 69'mod in the next months ?
Whatever the answer, brr, you've already done a fantastic job. Thank you.

Cheers

Ez

#36 brr

brr

    a GPL editor

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,244 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 13 2009 - 01:44 PM

View Postezechiel47, on Sep 13 2009, 10:04 PM, said:

Hi,
tested with gpl 67 : good, even the ai work fine.
tested with 66'mod : good but some issues with ai. They are too slow. The rpm remain low a bit like they run with 1967 setup (i mean with long gears). I've tweaked the gplai.ini file but it has done nothing.
Can we hope some improvement in the ai gestion of 66' and 69'mod in the next months ?
Whatever the answer, brr, you've already done a fantastic job. Thank you.

Cheers

Ez

60fps AI does not work well with mods, since mods change AI and these changes are intended for 36fps. The 60fps patch is based on the original 67, so I would recommend sticking with that when driving against AI.

#37 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 26 2009 - 06:42 PM

I couldn't find the 60fps newmod thread, so decided to post here.

Anyway, I patched the 67s today.  Went to Nurby @36fps and all was well, except for fuel consumption.  Then tried 60fps.  It only works with the newmod now.  The cars rode very high, as usual.  They got a huge holeshot at the start.  Then slowed down.  It turned out the pole was 8:32-34.  Too slow!  I tried ai settings in GEM from 0 to 2 with no change.  I presume this is known.

#38 brr

brr

    a GPL editor

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,244 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 27 2009 - 01:17 AM

View Postmiklkit, on Sep 27 2009, 03:42 AM, said:

I couldn't find the 60fps newmod thread, so decided to post here.

Anyway, I patched the 67s today.  Went to Nurby @36fps and all was well, except for fuel consumption.  Then tried 60fps.  It only works with the newmod now.  The cars rode very high, as usual.  They got a huge holeshot at the start.  Then slowed down.  It turned out the pole was 8:32-34.  Too slow!  I tried ai settings in GEM from 0 to 2 with no change.  I presume this is known.

If the 67 patch modifies AI, then its very likely that 60fps AI does not work properly with it.

#39 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 28 2009 - 11:41 AM

I choose to be an optimist and consider this a temporary setback.   ;)

#40 Greg

Greg

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Location:Warren, Pa., US
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 28 2009 - 02:10 PM

GPLRaceAnalyzer doesn't read 60fps replays so an error ocvcurs while doing a PB refresh.  How do we know which replays are 60fps so we can remove them?  I've asked before but can't find post. Sry. Thx.

#41 Jumi2

Jumi2

    Erzkanzler

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 386 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wooooohooo
  • Interests:Sports, Guitars.
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 28 2009 - 02:50 PM

View PostGreg, on Sep 28 2009, 10:10 PM, said:

GPLRaceAnalyzer doesn't read 60fps replays so an error ocvcurs while doing a PB refresh.  How do we know which replays are 60fps so we can remove them?  I've asked before but can't find post. Sry. Thx.


I think in the other thread 60fps v1 was a link to the replayanalyzer which will read the replays.

#42 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 28 2009 - 02:52 PM

I name mine as :  60fps track car whatever.  You can rename them in your GPL replay folder.  Another clue is to look at the size and length of the replays.  If most of your replays for a track are 26-27 minutes long and one is 48 minutes long, it's probably a 60fps replay.

#43 Greg

Greg

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Location:Warren, Pa., US
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 28 2009 - 03:19 PM

Thanks Guys!  Will try.  - Greg Munch

#44 Akseli - guest

Akseli - guest
  • Guests

Posted Sep 29 2009 - 04:17 AM

Download this file. Unzip it to same folder as 60fps. (GPLSecerts\GEM+\Options\) and make a new folder in your GPL-folder called repl60. Then tick 60fpsreplay in GEM+ when you are using 60fps.

#45 Frenchy

Frenchy

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 531 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 29 2009 - 05:17 AM

View PostAkseli, on Sep 29 2009, 08:17 PM, said:

Download this file.

Sorry, which file?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links