Jump to content


- - - - -

Mouse Click Seems Not To Work During Setup?

Bug

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 james8hut

james8hut

    Guy Ligier

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Interests:sport
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 09 2017 - 06:47 AM

I have recently tried installing GPL using:
http://gem.grandprix...l_beta_1.08.exe

When using the link for GPL 1.3: After calibrating my joystick, I tried clicking on the screen to set up which controls/buttons are needed for steering, accelerate/brake, gear up/down, etc., but the mouse clicks aren't working properly, and I can't select which control should perform any given action. The button graphic changes when clicking, giving the impression the mouse click event has occurred, but I don't have the ability to choose an action. (The mouse does work on other screens however.)

When using the link for GPL 1.2, the mouse doesn't appear to work at all. :-(

#2 Michkov

Michkov

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 692 posts
  • Gender:Male
  • Location:Graz
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Sep 09 2017 - 02:55 PM

I dont completely understand what isn't happening in your install. Can you leave the main menu screen at all? If not you could be running the wrong version of the 60fps patch. If that is the case uncheck it in GEM and try again. Else I have no idea what is happening, sorry.

#3 james8hut

james8hut

    Guy Ligier

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Interests:sport
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 09 2017 - 03:34 PM

Hmm, where would GEM be installed? Or is GEM the installer??

I have two links on my desktop to the following files:

C:\SIERRA\gpl\gplc67.exe
C:\SIERRA\gpl\gpl67.exe

I can leave the main screen when using gplc67.exe, but not with gpl67.exe

Thanks in advance.

#4 Millennium

Millennium

    Roger Williamson

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 255 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 09 2017 - 03:58 PM

Do not use the gpl67.exe directly, use GEM (GEMP2.exe) to start GPL.

GEM is a program you should use to start the game and/or it's mods. it is installed in a folder called 'GPLSectrets' -> 'GEM+' -> 'GEMP2.exe'. If you've used the GPL installer GEM is automatically installed along with GPL. In GEM you can also select the right graphical settings (use one of the V2 Rasterizers) and the patches you want to use. It will also rebuild the gpl67.exe everytime you change something.

And Michkov could be right, I don't know if you use any of the 60 fps patches, but selecting the wrong one can give problems like you describe here.

Edited by Millennium, Sep 09 2017 - 04:04 PM.


#5 Cookie

Cookie

    Chris Amon Fan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW Germany near Hockenheim
  • Interests:Historic Motorsport, F1, MotoGP
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2017 - 03:24 AM

GEM+ has to be installed separately! It is not included in the installer!

#6 Millennium

Millennium

    Roger Williamson

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 255 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 10 2017 - 09:14 AM

Is it?

Everytime I've used the GPL installer it automatically installed GEM and IGOR as far as I know. Or could I maybe have used another type of installer/package to get the game running? (I've never installed GEM or IGOR seperatly)

Edited by Millennium, Sep 10 2017 - 03:10 PM.


#7 Michkov

Michkov

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 692 posts
  • Gender:Male
  • Location:Graz
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Sep 10 2017 - 02:23 PM

Do you recognize the window in this picture? That is GEM+, its a frontend for GPL that allows the use of mods. As far as I know the installer you linked to comes with GEM already. Check for a GPLSecrets folder, there you should find GEMP2.exe; run that first and launch GPL from there.

#8 Stefan Roess

Stefan Roess

    Denny Hulme

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,661 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bavaria, Germany
  • Interests:racing :)
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Sep 10 2017 - 02:41 PM

AFAIK and like Cookie already wrote GEM+ is NOT included with any GPL Installer. GEM+ has to be installed seperately.

#9 james8hut

james8hut

    Guy Ligier

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Interests:sport
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 15 2017 - 11:57 AM

Yes, I have installed GEM separately. (See attached).

I only installed what came with the default installer. So I presume I didn't install any 60fps patch???

I can't seem to see it in any of the available options in any case.

I'll investigate to see whether I can install the 60fps patch. Should I be able to do that through GEM?

#10 Stefan Roess

Stefan Roess

    Denny Hulme

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,661 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bavaria, Germany
  • Interests:racing :)
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Sep 15 2017 - 03:02 PM

The 60 FPS patch is a seperate install.
Have a look here at the GPL Easy Installation Guide. Scroll down to
3. Other Recommended GPL Updates and Patches
http://gplworld.org/...tion-guide.html




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links