Jump to content


- - - - -

Gpl Windows 10 New Install: Patches Not Working


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 MrDarkSide

MrDarkSide

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Interests:-
  • Sim interest:GPL

Posted Jul 09 2019 - 05:11 PM

Hello everyone!

Well, after 2 years, I'm back behind the wheel.

Nevertheless, this weekend I reunited with my wheel and thus reinstalled GPL, which stopped working after a Windows 10 update a few years back.

It runs perfectly, with one exception: the no letterbox and head movement patches do not work. When I try to start GPL with them on, the screen simply goes black and I cannot access any other programs, forcing me to kill my computer.

I have tried turning them off one by one, which does not work. So it's not related to any patch in particular, just to these files in general.

Has anyone else had this problem and, if so, did you find a way to solve it?

Other than that, I hope that everybody is having a nice summer (or winter for you southerners) and that you are all well. It always brings a smile to my face to log in here and see the usual suspects at work. :)

Edited by MrDarkSide, Jul 09 2019 - 05:14 PM.


#2 Stefan Roess

Stefan Roess

    Denny Hulme

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,245 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bavaria, Germany
  • Interests:racing :)
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Jul 10 2019 - 01:53 AM

View PostMrDarkSide, on Jul 09 2019 - 05:11 PM, said:

It runs perfectly, with one exception: the no letterbox and head movement patches do not work. When I try to start GPL with them on, the screen simply goes black and I cannot access any other programs, forcing me to kill my computer.

Hello MrDarkSide

welcome back to GPL.

I never had that problem.
Do you also get the full black GPL screen when you do NOT have the letterbox and head movement patch activated (and also no other patches)?
Maybe it is a rasterizer, graphics driver, or resolution settings problem?!

Maybe Lee Bowden who has programmed the mentioned patches can help more on this?

#3 orlinos

orlinos

    Jo Siffert

  • Members
  • PipPipPip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:jazz
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Jul 10 2019 - 03:27 AM

View PostStefan Roess, on Jul 10 2019 - 01:53 AM, said:

Hello MrDarkSide

welcome back to GPL.

I never had that problem.
Do you also get the full black GPL screen when you do NOT have the letterbox and head movement patch activated (and also no other patches)?
Maybe it is a rasterizer, graphics driver, or resolution settings problem?!

Maybe Lee Bowden who has programmed the mentioned patches can help more on this?

I would also maybe try these, although I am not sure it's the same problem:

http://srmz.net/inde...87
http://srmz.net/inde...14

#4 Lee200

Lee200

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,621 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Jul 10 2019 - 05:17 AM

Orlinos' threads are probably the best for black screen issues.  The two patches shouldn't cause these problems.

To be safe, always delete the mod .exe before applying or removing a patch with GEM+.  See here:

http://gplmotorworks...dd-Patches.html

#5 MrDarkSide

MrDarkSide

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Interests:-
  • Sim interest:GPL

Posted Jul 12 2019 - 03:23 PM

Thank you for your answers, I'll examine the possibilities. In the worst case, I'll just run without them.

View PostStefan Roess, on Jul 10 2019 - 01:53 AM, said:

Hello MrDarkSide

welcome back to GPL.

I never had that problem.
Do you also get the full black GPL screen when you do NOT have the letterbox and head movement patch activated (and also no other patches)?
Maybe it is a rasterizer, graphics driver, or resolution settings problem?!

Maybe Lee Bowden who has programmed the mentioned patches can help more on this?

I don't know if I fully understand what you mean with the "full black GPL screen", but when they are not activated it works normally. Also, the Patch Carset for Carsound seems to work.

I was going to test to see if it's a resolution problem, but now GEM+ says error every time I try to activate one of those two patches. It's really strange, I have installed GPL before and never encountered anything like this. :shrug:

EDIT: Getting new patch files put me back to the original problem, eliminating this new error problem and showing that it does not seem to be related to the resolution.

Edited by MrDarkSide, Jul 12 2019 - 03:31 PM.


#6 MLGathome

MLGathome

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 296 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:simracing
  • Sim interest:GPL

Posted Jul 13 2019 - 12:46 AM

Don't use patch for carsound. I never do, think it is absolete.

Greetings, Marcel

#7 MrDarkSide

MrDarkSide

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Interests:-
  • Sim interest:GPL

Posted Jul 13 2019 - 02:33 AM

View PostMLGathome, on Jul 13 2019 - 12:46 AM, said:

Don't use patch for carsound. I never do, think it is absolete.

Greetings, Marcel

I don't, but I just tried it to see if it was any patch that does not work. :)




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links