Jump to content


- - - - -

Codemaster Indycar Series


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 747 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted May 28 2017 - 03:06 PM

Posted Image

Mainly due to great impression last Indy 500 got me I felt like re-playing one of my old games I have.

So I installed the game, dived in, want to change the controls...
and I get this error:
  • Brain-in-a-jar FatalError:
  • BjSys: Reset failed on D3D Device: "D3DERR_DEVICELOST"
I did remember that changing the controls goes in a different program. Think it was green in color...
Been long ago.

I have been looking for a forum where I'd may find people for help, but none found.
So I thought maybe someone may has an idea...

#2 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 776 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 12:41 AM

Yannick,
You need this fix for controllers menu http://www.nogriprac...ad.php?t=328055

BTW Great game. I have it installed on my PC and I play it from time to time. Run great on Win 7. I'm still think that this game has great AI. They really know how to draft and make slipstream passings :)

#3 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 747 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 03:10 AM

Thx Pavel :)
It works fine.

#4 Iestyn16

Iestyn16

    Tom Pryce

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool, UK
  • Interests:Sports, Music
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 09:06 AM

I remember playing this and its follow-up on the PS2. I guess there has been no Indycar game since?

#5 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 747 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 12:02 PM

View PostIestyn16, on May 29 2017 - 09:06 AM, said:

I remember playing this and its follow-up on the PS2. I guess there has been no Indycar game since?
Well, yeah, in TOCA Race Driver 3 and GRID: Autosport, for example. But I I suppose we cannot count that, can we?
A bit of a shame, I find oval races just so exciting to drive.

Agreed with Pavel, this game has some of the best AI I have raced against so far.
They do understand the concept of draft, try overtaking from both the outside and inside, sometimes go three-wide, and can even cause carnage without my help :joy:
Makes it a really fun game to play.

Few minor points are that I need to steer way more than I need to (I'm going full-lock a lot of times), and I never need the music while driving, though I do like them (except for the QOTSA track). (I have it turned off anyway).
And no multiplayer, of course...

Edited by GrandPrixYannick , May 29 2017 - 12:39 PM.


#6 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 776 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 12:17 PM

You can turn off music in game with volumu setting.

#7 robwmack

robwmack

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male
  • Location:Welland, Ontario
  • Interests:Motor Racing, Slot Car Racing, Sim Racing, Hockey, Military History

Posted May 29 2017 - 04:03 PM

I never got this sim working when I originally bought it. I'll have to give it another try. Didn't know about the controller menu fix.

#8 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 776 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted May 30 2017 - 12:44 AM

View PostGrandPrixYannick, on May 29 2017 - 12:02 PM, said:

Few minor points are that I need to steer way more than I need to (I'm going full-lock a lot of times)...

I usually set my G25 rotation to 400-450 degrees. In game I reduce speed sensitivity down to 30-50%. High settings is too arcadish, and yes, it requiers full-lock sometimes :) But with lower setting it became much harder to teer right. Two much steering input and front wheels will loose the truction. At high speeds ovals with bumps meeting with walls became more frequent :D

I don't remember other control settings I use, but I will tell you when later.

EDIT
My in game steering settings:
centre sensitivity -2
speed sensitivity 25%

Edited by Pavel, May 30 2017 - 02:33 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links