Jump to content


- - - - -

Codemaster Indycar Series


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 913 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted May 28 2017 - 03:06 PM

Posted Image

Mainly due to great impression last Indy 500 got me I felt like re-playing one of my old games I have.

So I installed the game, dived in, want to change the controls...
and I get this error:
  • Brain-in-a-jar FatalError:
  • BjSys: Reset failed on D3D Device: "D3DERR_DEVICELOST"
I did remember that changing the controls goes in a different program. Think it was green in color...
Been long ago.

I have been looking for a forum where I'd may find people for help, but none found.
So I thought maybe someone may has an idea...

#2 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 12:41 AM

Yannick,
You need this fix for controllers menu http://www.nogriprac...ad.php?t=328055

BTW Great game. I have it installed on my PC and I play it from time to time. Run great on Win 7. I'm still think that this game has great AI. They really know how to draft and make slipstream passings :)

#3 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 913 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 03:10 AM

Thx Pavel :)
It works fine.

#4 Iestyn16

Iestyn16

    Tom Pryce

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 314 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool, UK
  • Interests:Sports, Music
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 09:06 AM

I remember playing this and its follow-up on the PS2. I guess there has been no Indycar game since?

#5 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 913 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 12:02 PM

 Iestyn16, on May 29 2017 - 09:06 AM, said:

I remember playing this and its follow-up on the PS2. I guess there has been no Indycar game since?
Well, yeah, in TOCA Race Driver 3 and GRID: Autosport, for example. But I I suppose we cannot count that, can we?
A bit of a shame, I find oval races just so exciting to drive.

Agreed with Pavel, this game has some of the best AI I have raced against so far.
They do understand the concept of draft, try overtaking from both the outside and inside, sometimes go three-wide, and can even cause carnage without my help :joy:
Makes it a really fun game to play.

Few minor points are that I need to steer way more than I need to (I'm going full-lock a lot of times), and I never need the music while driving, though I do like them (except for the QOTSA track). (I have it turned off anyway).
And no multiplayer, of course...

Edited by GrandPrixYannick , May 29 2017 - 12:39 PM.


#6 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 12:17 PM

You can turn off music in game with volumu setting.

#7 robwmack

robwmack

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 109 posts
  • Gender:Male
  • Location:Gilbert Plains, Manitoba, Canada
  • Interests:Motor Racing, Slot Car Racing, Sim Racing, Hockey, Military History
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2017 - 04:03 PM

I never got this sim working when I originally bought it. I'll have to give it another try. Didn't know about the controller menu fix.

#8 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted May 30 2017 - 12:44 AM

 GrandPrixYannick, on May 29 2017 - 12:02 PM, said:

Few minor points are that I need to steer way more than I need to (I'm going full-lock a lot of times)...

I usually set my G25 rotation to 400-450 degrees. In game I reduce speed sensitivity down to 30-50%. High settings is too arcadish, and yes, it requiers full-lock sometimes :) But with lower setting it became much harder to teer right. Two much steering input and front wheels will loose the truction. At high speeds ovals with bumps meeting with walls became more frequent :D

I don't remember other control settings I use, but I will tell you when later.

EDIT
My in game steering settings:
centre sensitivity -2
speed sensitivity 25%

Edited by Pavel, May 30 2017 - 02:33 PM.


#9 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 913 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted Aug 22 2018 - 12:32 PM

 Pavel, on May 29 2017 - 12:41 AM, said:

Yannick,
You need this fix for controllers menu http://www.nogriprac...ad.php?t=328055

BTW Great game. I have it installed on my PC and I play it from time to time. Run great on Win 7. I'm still think that this game has great AI. They really know how to draft and make slipstream passings :)
Pavel, the site to the link is down, you don't happen to have the file on your computer now, have you?

#10 guiporsche

guiporsche

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Interests:Football, Old school and present racing, History
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Oct 04 2018 - 09:16 AM

I think I might have this. Isn't the name of the file "Controls fix for Windows Vista and newer v1_4 by fk"? Let me know if you want it, although I have no idea about how to upload it to the forum.

The file's readme does not make any mention about Indycar Series but only about Rally Trophy. In the past, however, I d'ont remember playing RT but I do recall trying IndyCar Series :D

Edited by guiporsche, Oct 04 2018 - 09:20 AM.


#11 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 913 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 04 2018 - 09:56 AM

Might very well be. Not sure, but post in any case :)

#12 guiporsche

guiporsche

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Interests:Football, Old school and present racing, History
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Oct 04 2018 - 10:36 AM

Sure, but how do I do it? I see other users posting files as attachments to each forum message but i have no idea about how to do it :P

#13 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 913 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 30 2018 - 05:26 PM

Go to 'More Reply Options', there you can pick the file you want to attach, and after you have chosen it, click 'Attach This File'.

#14 GrandPrixYannick

GrandPrixYannick

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 913 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Check out my channel for some nice GPL content :)
  • Sim interest:GPL

Posted May 12 2019 - 12:03 PM

I believe these two files are the ones you need to get the controls setting working.
Just drop it in the game's main directory.

Attached Files



#15 X8X8X

X8X8X

    Jackie Ickx

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Interests:Basically anything with an engine and some wheels
  • Sim interest:I have no preference

Posted Jun 08 2019 - 01:29 PM

Thank you for uploading the controls fix!!
However, when using my trusty Logitech Driving Force GT, I do not have any FFB.
How can I get FFB working in this game?
Thank you!

#16 guiporsche

guiporsche

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Interests:Football, Old school and present racing, History
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Jun 24 2019 - 08:34 AM

Right, with much delay (apologies!), here's the file I wanted to upload long ago; originally downloaded from nogrip. Thx Yannick for explaining me how to do it :D

It's the same files as Yannick's but one is supposed to install the Microsoft programme included too (included in the attached file).

Attached Files


Edited by guiporsche, Jun 24 2019 - 08:35 AM.


#17 MORINGA

MORINGA

    Jackie Ickx

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Interests:files, racing, old stuff
  • Sim interest:other

Posted Aug 24 2019 - 11:58 PM

 GrandPrixYannick, on May 12 2019 - 12:03 PM, said:

I believe these two files are the ones you need to get the controls setting working. Just drop it in the game's main directory.

 guiporsche, on Jun 24 2019 - 08:34 AM, said:

Right, with much delay (apologies!), here's the file I wanted to upload long ago; originally downloaded from nogrip. Thx Yannick for explaining me how to do it :D It's the same files as Yannick's but one is supposed to install the Microsoft programme included too (included in the attached file).

Many, many thanks! It's likely the only available links on the Internet for this thing.  :nervsmile: :thanks:

Edited by MORINGA, Aug 24 2019 - 11:59 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links