Jump to content


- - - - -

New GEM Package ready


  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#61 Ken

Ken

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 557 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Mar 04 2010 - 01:44 PM

View PostBLY, on Mar 04 2010 - 07:46 AM, said:

View PostFerdinand Sommereder, on Mar 04 2010 - 06:26 AM, said:

Well, I think Paul Skingley answered to that question already once in a thread about the 67-patch informing that this feature is no longer available. I may be totally wrong, however.

I have not used the GPL soundplayer for ages. Isn't this tool simply for comparing sounds?

I notice I am getting old.  :rolleyes:

:wave:
Ferdinand

Maybe you're getting old, but you're right. Lee's GPL Soundplayer is mainly for comparing the sounds. But you can create
your own Soundsets and load them via GPL Soundplayer into GPL. (For example: GPLEA Soundset, Ducwolf Sounds, Speed Eraser Sound) and so swap easily and wiithout renaming any files between them.

GEM+ was (or is?) able to give every car in every carset its own sound, I'm not sure whether this feature is gone to hell with the 67patch, will
have a look this evening and report here ... :idunno:

Cheers

BLY

GEM has an "Apply Soundpatch" option, but never has, afaik, had any means of manipulating individual sound files.

In recent versions of GEM (Since 66 mod approx) the "Apply Soundpatch" has been very puzzling. Long story short, you do not seem able to run GPL through GEM without the additional sounds required by the sound patch, whether you have the apply patch box ticked or not.

#62 BLY

BLY

    Jochen Rindt

  • Members
  • PipPipPip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Solitude
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 05 2010 - 12:55 AM

View PostKen, on Mar 04 2010 - 01:44 PM, said:


GEM has an "Apply Soundpatch" option, but never has, afaik, had any means of manipulating individual sound files.

In recent versions of GEM (Since 66 mod approx) the "Apply Soundpatch" has been very puzzling. Long story short, you do not seem able to run GPL through GEM without the additional sounds required by the sound patch, whether you have the apply patch box ticked or not.

Hi Ken,

in the car-section (... when editing the GEM+ carset) you can point to a file in your sound-folder, the car-slot will then use the sound with this name for the car. Without this fearture you wouldn't be able to handle different sounds for different mods. So I used this feature for example for my 68 carset, I could use a new, individual sound for every 68-car in this carset and not the default 69-sounds (my 68cst ist a copy of the 69cst with 69physics and changed graphics & sound ...).

That's what I meant with individual sounds...

I send a screenshot when I'm back home from the office ...

Cheers

BLY

#63 Ken

Ken

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 557 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Mar 05 2010 - 01:48 AM

View PostBLY, on Mar 05 2010 - 12:55 AM, said:

View PostKen, on Mar 04 2010 - 01:44 PM, said:


GEM has an "Apply Soundpatch" option, but never has, afaik, had any means of manipulating individual sound files.

In recent versions of GEM (Since 66 mod approx) the "Apply Soundpatch" has been very puzzling. Long story short, you do not seem able to run GPL through GEM without the additional sounds required by the sound patch, whether you have the apply patch box ticked or not.

Hi Ken,

in the car-section (... when editing the GEM+ carset) you can point to a file in your sound-folder, the car-slot will then use the sound with this name for the car. Without this fearture you wouldn't be able to handle different sounds for different mods. So I used this feature for example for my 68 carset, I could use a new, individual sound for every 68-car in this carset and not the default 69-sounds (my 68cst ist a copy of the 69cst with 69physics and changed graphics & sound ...).

That's what I meant with individual sounds...

I send a screenshot when I'm back home from the office ...

Cheers

BLY

Ah, I see. Yes, I have a 68 exe setup in GEM too. I didn't make it though, I downloaded it from RSC!!

I was incorrectly thinking ezechiel was asking about changing sounds like the soundplayer does. eg to change from say a Ducwolf fer.wav to a Jeroen fer.wav.

#64 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 06 2010 - 11:21 AM

When I clicked on the link in post one I get an error.

#65 Bernd Nowak

Bernd Nowak

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,716 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 08 2010 - 12:01 PM

View Postmiklkit, on Mar 06 2010 - 11:21 AM, said:

When I clicked on the link in post one I get an error.

Sorry server was down and GEM website was my smallest problem :)

#66 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 06 2010 - 02:14 PM

I just went from Vista 32 to Win7 64.  GPL worked fine but GEM had a "fatal error".  So I renamed my old GEM install, dl'ed the new one and installed it.  Had to reactivate the mods and move some special addons from the old GEM to the new GEM, and that was it.  It's running sweeet. :)

#67 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 08 2010 - 03:07 PM

Sweet has turned a bit sour.  It seems I am missing 3 of the pics for the 67s in GEM.  The pics are there in the proper folder but do not show up.   :(   I copied the pics from my old GEM into the new GEM but nothing changed.  For that matter, I used to have videos of some of the tracks and cars.  The videos folder is now empty in both GEMS.  Are those videos still available?

#68 Burnsy865

Burnsy865

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,835 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brisbane, Australia
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Apr 08 2010 - 04:25 PM

View Postmiklkit, on Apr 08 2010 - 03:07 PM, said:

  For that matter, I used to have videos of some of the tracks and cars.  The videos folder is now empty in both GEMS.  Are those videos still available?
I'm not sure if they are floating around somewhere but if you have trouble finding them let me know and I can PM them to you or even post them here if other people want them and it is OK with Bill and Keith.

#69 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 08 2010 - 08:53 PM

Thanks.  I found STF's GEM video's.  I'm doing something wrong because they don't work.   :idunno:

#70 Burnsy865

Burnsy865

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,835 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brisbane, Australia
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Apr 08 2010 - 09:21 PM

View Postmiklkit, on Apr 08 2010 - 08:53 PM, said:

Thanks.  I found STF's GEM video's.  I'm doing something wrong because they don't work.   :idunno:
mmmmm there was a link that keith posted with codecs that sorted it for me. I will have a search around here and point you to it when I find it. I have xp but it might help you too.

Here it is  http://srmz.net/inde...indpost&p=42250

I used the K Lite mega pack and it sorted it for me  :rolleyes:

Edited by Burnsy865, Apr 08 2010 - 09:24 PM.


#71 miklkit

miklkit

    airhead

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:left coast, U.S.A.
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Apr 09 2010 - 10:48 AM

Thanks.  :thumbup:  That pack did the trick for me too.  I'm surprised that it is needed for these .avi's.  BTW that site is toxic.  It's a good thing that I had just installed everything because I ended up uninstalling Firefox in order to get rid of all the trash that got added to it.

#72 Ken

Ken

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 557 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:I am here to spam and wish to be deleted after registering

Posted Apr 09 2010 - 10:55 AM

View Postmiklkit, on Apr 09 2010 - 10:48 AM, said:

Thanks.  :thumbup:  That pack did the trick for me too.  I'm surprised that it is needed for these .avi's.  BTW that site is toxic.  It's a good thing that I had just installed everything because I ended up uninstalling Firefox in order to get rid of all the trash that got added to it.

You only need DivX for the GEM videos, but now you have installed the pack you should never find you can't watch any video clip, no matter how it was made!!

#73 ian4897

ian4897

    Guy Ligier

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Interests:f1- racing games of all types
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 21 2012 - 12:50 PM

View PostBernd Nowak, on Apr 21 2009 - 02:36 PM, said:

We did a new installer for Paul Thurston's GEM+ 2.5.32 as well as iGOR 1.6 by Phil Flack and Lee's Setup Manager 1.1.6 as well as Winvroc

The new installer will help to fill in some values needed by all 4 of them like the GPL path.
You have also the chance to download the actual SGEM.INI during installation.
The iGOR.INI racelist server entry will be corrected.

A big thanks to Paul, Phil and Lee and of course Lawrence L. Holbert!
And a big thanks to Ginetto, Tommie, Remy, Arturo, Rob and all the other guys who have helped with this installer.

You don't need to download the package if you have latest GEM, iGOR and Lee's Setup Manager but it's a step forward.

Don't forget that you need to create a player first when you install a new GPL.

Thanks to all  :)

Ups. Link ?!

http://gem.ebi-service.de

:D


#74 ian4897

ian4897

    Guy Ligier

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Interests:f1- racing games of all types
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 21 2012 - 12:57 PM

Hi - I'm new to using GEM+ - when I launch a 67F1 race from GEM the green start button doesn't work,
but I can run 65F1 and F2 races no problem.
Any idea what I've done wrong?
help
thanks

#75 john roberts

john roberts

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 106 posts
  • Gender:Male
  • Interests:/.
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 21 2012 - 01:41 PM

View Postian4897, on Sep 21 2012 - 12:57 PM, said:

Hi - I'm new to using GEM+ - when I launch a 67F1 race from GEM the green start button doesn't work,
but I can run 65F1 and F2 races no problem.
Any idea what I've done wrong?
help
thanks

try changing the carsounds tickbox

#76 ian4897

ian4897

    Guy Ligier

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Interests:f1- racing games of all types
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 22 2012 - 10:53 AM

View Postjohn roberts, on Sep 21 2012 - 01:41 PM, said:

View Postian4897, on Sep 21 2012 - 12:57 PM, said:

Hi - I'm new to using GEM+ - when I launch a 67F1 race from GEM the green start button doesn't work,
but I can run 65F1 and F2 races no problem.
Any idea what I've done wrong?
help
thanks

try changing the carsounds tickbox

Yea, I tried that- didn't work. I also downloaded a sound set abd put it into the gpl/sounds folder
but nothing changed

#77 Gui

Gui

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 177 posts
  • Gender:Not Telling
  • Interests:The world
  • Sim interest:other

Posted May 31 2016 - 08:46 PM

I have an issue with Gem+ (well, gplc67.exe) not picking up some visual changes to the game. If I launch the gpl.exe, I get to see:

- Updated menus (with the shadow so it looks 3D)
- Updated background images, especially the Credits (rear of a F1 car)

Is this a Gem+ thing or something else? How do I get the gplc67.exe to pick up these changes?

#78 Rich65

Rich65

    Chris Amon

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Jun 26 2016 - 02:25 PM

View PostGui, on May 31 2016 - 08:46 PM, said:

I have an issue with Gem+ (well, gplc67.exe) not picking up some visual changes to the game. If I launch the gpl.exe, I get to see:

- Updated menus (with the shadow so it looks 3D)
- Updated background images, especially the Credits (rear of a F1 car)

Is this a Gem+ thing or something else? How do I get the gplc67.exe to pick up these changes?

Try closing GEM, then remove gplc67.exe from your GPL folder and save it to another folder for safekeeping if you want or just delete it. Next, restart GEM and then exit GEM at which point you should be prompted by GEM if you'd like to allow GEM to rebuild the gplc67.exe, accept the request, let it finish, then restart GEM and launch GPL to verify. If you didn't see the prompt then you probably need to click the configure button in GEM to access the Options where you'll need to select the option to receive messages when closing GEM.

Edited by Rich65, Jun 26 2016 - 02:27 PM.


#79 Gui

Gui

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 177 posts
  • Gender:Not Telling
  • Interests:The world
  • Sim interest:other

Posted Jun 30 2016 - 04:05 PM

Thanks, Rich65. Is there another possible step to take if the above fails? No rush on this... I wanted to pick up on GPL for a proper season but took another break, doing NR03.

#80 Andreh

Andreh

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 194 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil
  • Interests:Pre-80's racing
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 08 2016 - 05:49 PM

not being able to download gem, shows a dead page. :(




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links