Jump to content


- - - - -

Client / Server Bandwidth Mismatch

VROC

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 John Woods

John Woods

    Be Somebody

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,462 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Too Much Fun
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 16 2018 - 06:46 PM

Last few days, off and on since iGOR went down, have been trying to get on track for some practice sessions, (oAo Road Atlanta), using the VROC desktop icon which gets me on the Shadow World chat and on the who's online board.

After clicking join and the driver dialogue box and after GPL starts to open, keep getting error screen, "Client/Server Bandwidth Mismatch," which repeats several times then disconnects and asks if I want to reconnect.

So far have been copying in the communications section of various core.ini, editing them based on forum posts and VROC Help, but no luck with that.

Also find not much searching around here with obvious keywords except that in the past others had the same issue.

Any ideas how they fixed it?

BTW, also have Bandwidth Patch installed and opened firewalls for everything I can think of.


:D

Edited by John Woods, Oct 16 2018 - 06:51 PM.


#2 gliebzeit

gliebzeit

    Targa Fan

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,056 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida - USA
  • Interests:Old guy stuff...
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 16 2018 - 07:32 PM

John, this worked for me recently:

[ Communications ]
alternate_ip_addr_lookup = 1
disable_ipx = 1
disable_modem = 1
disable_network = 0
disable_tcp_ip = 0
net_mdm_client_send_every = 3
net_mdm_client_send_size = 84
net_mdm_server_send_every = 3
net_mdm_server_send_size = 384

#3 Warren Hall Jr.

Warren Hall Jr.

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 156 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cape Cod, USA, in a shack down by the river
  • Interests:Lots of stuff
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 16 2018 - 07:48 PM

From the join screen in VROC click on the second tab named ADVANCED. Set it to use core.ini.

#4 John Woods

John Woods

    Be Somebody

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,462 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Too Much Fun
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 16 2018 - 08:52 PM

Okay...yeeha.

It was both.
Probably the key was the driver join advanced tab use core settings part but I'd also messed up the core, so...

Thanks guys.

When it worked it took a second to figure out there was no client/server mismatch notice popping up.
I thought, "Just great, now what's going on?"


:D

Edited by John Woods, Oct 16 2018 - 09:00 PM.






Also tagged with one or more of these keywords: VROC

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links