Jump to content


- - - - -

1967 Sportscar Extra Mod Not Working On Windows 10


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Millennium

Millennium

    ErikGPL

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 532 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Jan 05 2020 - 09:43 AM

For some reason none of the Sportscar mods is working properly on my Windows 10 system.
There is no mouse in the main menu and the game just ctd.

The exact same 1:1 install on my Windows 7 pc however works perfectly fine.

I've tried reïnstalling the SC Extra mod and when I do that it's works fine for the first time I start the mod.
But when I quit the game and try to launch it again it does the same ctd all over again.
So basically after 1 succesful first startup it somehow stops working.

Any idea what might cause this in Windows 10?

#2 Stefan Roess

Stefan Roess

    Denny Hulme

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,400 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bavaria, Germany
  • Interests:racing :)
  • Sim interest:GPL and P&G

Posted Jan 05 2020 - 09:52 AM

Other GPL mods work fine on your Windows 10 system? The problem is only with the SC Extra mod?

Are you using any different graphics settings for this mod gplxsc.exe in Nvidia graphics menu or in Nvidia Inspector (in case you have an Nvidia card).

#3 Cookie

Cookie

    Chris Amon Fan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,100 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW Germany near Hockenheim
  • Interests:Historic Motorsport, F1, MotoGP
  • Sim interest:GPL

Posted Jan 05 2020 - 10:05 AM

My firewall just blocked my new 69X mod exe...

#4 Millennium

Millennium

    ErikGPL

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 532 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Jan 05 2020 - 10:10 AM

Yes problem is only with the SC Extra mod. I use the same graphical settings as for the other mods, which also worked fine on W7.

@Cookie, does such a block result in a message on screen? I've disabled my AV but the SC Extra mod still crashes at the menu.

Edited by Millennium, Jan 05 2020 - 10:11 AM.


#5 Cookie

Cookie

    Chris Amon Fan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,100 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW Germany near Hockenheim
  • Interests:Historic Motorsport, F1, MotoGP
  • Sim interest:GPL

Posted Jan 05 2020 - 11:12 AM

I suspect it's the windoze firewall not AV!

But I remember when I installed it, I had to do it twice, using the "remove previous install" option!

Edited by Cookie, Jan 05 2020 - 11:15 AM.


#6 Millennium

Millennium

    ErikGPL

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 532 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:GPL
  • Sim interest:GPL

Posted Jan 05 2020 - 01:45 PM

It looks like you were right Cookie. :)

Added the gplxsc.exe as a exclusion for the Firewall and it now boots up normally again.
I will add all the other executables as well, just in case...

Thanks for the help!

Edited by Millennium, Jan 05 2020 - 01:46 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links