Jump to content


- - - - -

No Ffb With G27 Wheel-Solved By Unplugging Uneeded Peripherals


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 19 2018 - 09:48 AM

Hi,I am an old timer of GPL but a lousy driver lol.

I am using windows 10 latest upadtes and I can' t seem to get the ffb working.

I have it enabled in core.ini and in gem 2.

I have gplshift installed,that picks up my g27 shifter fine.

I tested the g27 and the ffb works when pressing the buttons.

Don't know how to fix this issue.

i am using the GPL latest installer.

I have the original gatefold GPL cd and packaging including the Steve Smith guide.

Edited by smasha, May 22 2018 - 11:15 AM.


#2 Cookie

Cookie

    Chris Amon Fan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 858 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW Germany near Hockenheim
  • Interests:Historic Motorsport, F1, MotoGP
  • Sim interest:GPL

Posted May 19 2018 - 11:53 AM

just reinstall the driver and read all the Win10 related threads here ...

#3 John Woods

John Woods

    Be Somebody

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,467 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Too Much Fun
  • Sim interest:GPL

Posted May 19 2018 - 06:50 PM

A few of which are linked in Technical Section at gpllinks.org.

#4 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 19 2018 - 10:44 PM

hmmmm

Uninstalled drivers ,restarted pc ,reinstalled and same issue.

I think it is an axis issue,wheel is on axis 3.

#5 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 19 2018 - 10:53 PM

View PostJohn Woods, on May 19 2018 - 06:50 PM, said:

A few of which are linked in Technical Section at gpllinks.org.

Nothing in there that fixes the problem.

I have played this years ago in the days of vroc,I know  to set ffb in this sim.

Just now it isn't working.

May just have to use the centering spring for now.

Edited by smasha, May 19 2018 - 10:54 PM.


#6 Bob Simpson

Bob Simpson

    The answer man

  • Moderator
  • 2,325 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa
  • Sim interest:GPL

Posted May 20 2018 - 07:09 AM

Have you tried different USB ports?

How do the forces work in Game controllers > Properties?

#7 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 21 2018 - 06:02 AM

View PostBob Simpson, on May 20 2018 - 07:09 AM, said:

Have you tried different USB ports?

How do the forces work in Game controllers > Properties?

FFB works fine in test mode of the game controller panel.

Also works in other sims like RFactor 2,Assetto Corsa  etc.

#8 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 21 2018 - 06:07 AM

Got it working by unticking Enable Steering Hack.

:wub:

Edited by smasha, May 21 2018 - 06:09 AM.


#9 Pete Gaimari

Pete Gaimari

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,526 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado
  • Interests:Racing and Muzzleloader Hunting
  • Sim interest:GPL

Posted May 21 2018 - 10:34 AM

How are the hairpins now?

#10 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 21 2018 - 08:57 PM

Hmmm,now ffb is not working again with steering hack off.

Tried again with steering hack on,still no ffb.

Don't know how I got it to work yesterday.

FFB works fine in all other sims.

I unpatched GPL Shift to see if that was the culprit but still no ffb.

Bugger. :mellow:

Edited by smasha, May 21 2018 - 09:20 PM.


#11 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 21 2018 - 09:36 PM

Moved g27 to another usb slot.

Changed FFB settings in GEM 2 to a stronger force.

Still no FFB.

:-(

Windows 10 strikes again.

I think it's an id issue even though in Logitech profiler,G27 is shown to be on id 1.

Shaking head here,can't find a solution.

G27 FFB works perfectly on all other sims.

Definately a Windows 10 issue with this sim.

#12 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 21 2018 - 09:45 PM

i decided to unplug the G27,restart the PC then plug it in again.


I do have my pedals attached seperately to a usb port via a Leo Bodnar cable.

This time the pedals didn't get recognised.

I think this is where the issue lies with the FFB but the wheel still functions so WTH??????

Out of ideas and solutions for the moment.

Will have to let GPL go.

Nascar 2003 works beautifully ,Rfactor 2 ,Assetto Corsa.

Old game does not like Windows 10.

I have to let my fav sim R.I.P.

;-(

Edited by smasha, May 21 2018 - 09:46 PM.


#13 Pete Gaimari

Pete Gaimari

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,526 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado
  • Interests:Racing and Muzzleloader Hunting
  • Sim interest:GPL

Posted May 22 2018 - 07:35 AM

Why not roll back the Win10 updates?

#14 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 22 2018 - 09:44 AM

View PostPete Gaimari, on May 22 2018 - 07:35 AM, said:

Why not roll back the Win10 updates?

My g27 FFB works perfectly fine with all other sims.

#15 Pete Gaimari

Pete Gaimari

    Jim Clark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,526 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado
  • Interests:Racing and Muzzleloader Hunting
  • Sim interest:GPL

Posted May 22 2018 - 09:52 AM

Yes, but they still will work if you roll back the updates, except GPL will work too.

#16 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 22 2018 - 10:15 AM

it was working yesterday the FFB in GPL but now I have tried alot of things,no FFB.

Wheel still works,just no FFB.

FFB works perfectly for all other sims.

I have no answers atm.

Could it be GPL Shift?

Another thing,without GPL Shift,I can not assign  my G27 paddles to gear up and gear down,the sim can't see them.

WINDOWS 10 argh!!!!


Anyone know of a fix ,I'd be grateful.

#17 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 22 2018 - 10:43 AM

Ok My Nascar racing 2003 can't recognise the H  Shifter either.


Old games that are flaky on new systems I'm afraid.

Time to move on.

TY for  the memories GPL and NR 2003.

Edited by smasha, May 22 2018 - 10:56 AM.


#18 smasha

smasha

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 58 posts
  • Sim interest:GPL

Posted May 22 2018 - 11:16 AM

I unplugged another peripheral I didn't need and now the G27 is working properly!!!!!!

Finally.

#19 Bob Simpson

Bob Simpson

    The answer man

  • Moderator
  • 2,325 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa
  • Sim interest:GPL

Posted May 22 2018 - 01:29 PM

View Postsmasha, on May 22 2018 - 11:16 AM, said:

I unplugged another peripheral I didn't need and now the G27 is working properly!!!!!!

In GPLShift, make sure that you have this set at 1

[ GPL AXES ]-------------------------------------------------------------------
Share_All_16_AXES = 1    ;OPTIONS: 0    1    ;EFFECT:
    ;1 = Share ALL GPL 16 AXES between 3-5 active Game
    ;    Controllers, instead of only 2 (first & last)
    ;e.g: St. Wheel(3) ext. Pedals(5) Shifter unit(2/0)
    ; or Joystick (2-4) used by FFShifter software




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links