Jump to content


1969 Xtra Mod Release Notes


  • Please log in to reply
141 replies to this topic

#121 Clutch

Clutch

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 182 posts
  • Sim interest:GPL

Posted Aug 15 2011 - 06:02 AM

Not really sure where i should post this, but thought here's as good as any.

the 69 Mod is probably the Mod i've used least purely as i haven't got round to learning how to drive the cars as much as i have other Mods.

I had a couple of hours spare to myself yesterday so thought i'd load up GPL and do something different.

I loaded up the 69 Extra Mod and Montjuic, a track i downloaded on day 1 but have never learnt.

I probably spent the best part of 1.5 hours learning the track, learning how to handle the BRM and trying to get anywhere near Jackie Stewart who was in the top 3 for most of the 2 hour Qualifying session (Grand Prix Pro level). After about 40 minutes of tinkering with the set-up i got into the flow of the track and got within 1.5 seconds of pole before the Mrs came home and i politely shut down GPL.

It was a great way to spend an hour and reminded me what a terrific challenge this game is when you try something different and how its difficulty level really allows you lose yourself in the game for hours. I also wanted to to pay my respects to the 69 Mod Team, 69 Extra Team and the creators of Montjuic. I hope they don't forget that long after they've created this stuff, there's people dotted around the globe who are still getting pleasure from their efforts years later that they give to the community for free. That is one of the many reasons why i'm a fan of GPL and the GPL community.

Cheers  :thumbup:

#122 Pawgy

Pawgy

    Pawgy

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 255 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kent, Ohio USA
  • Interests:Sim racing, WW2 flying and real Golf
  • Sim interest:GPL

Posted Aug 17 2011 - 10:21 AM

View PostLee200, on Aug 14 2011 - 12:00 PM, said:

View PostPawgy, on Aug 14 2011 - 11:45 AM, said:

Just a quick question. I have selected 69-extra in carsets but do not have a cars extre physics below the picture. Just cars69,, 69hwing, 69mwing.and 69 lwing.  

Am I missing something?

No, you've got it right.  Select the cars69 item.


Thanks. Another great addition to GPL.

Regards

Pawgy

#123 PTRACER

PTRACER

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Motor racing
  • Sim interest:GPL

Posted Sep 28 2011 - 02:03 PM

Every time I hit the Green button from the main menu, the game crashes. I've tried loading the EXE directly, setting various combinations of 60fpsv1, 60fpsv2, 60fpsv2newmod, carsound...I've tried creating a new player. It just crashes every time. Any ideas?

#124 fajanko

fajanko

    Jani Posta

  • GPLLinks Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 970 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Interests:"I am a semi-professional race car driver AND an amateur tattoo artist."
  • Sim interest:GPL

Posted Oct 18 2011 - 11:11 AM

We are in reach of the 69x support of GPLRA.

Paul or anyone from the mod team, please contact Martin Granberg.
http://srmz.net/inde...indpost&p=67599

#125 PTRACER

PTRACER

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Motor racing
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 29 2012 - 10:43 PM

View PostPTRACER, on Sep 28 2011 - 02:03 PM, said:

Every time I hit the Green button from the main menu, the game crashes. I've tried loading the EXE directly, setting various combinations of 60fpsv1, 60fpsv2, 60fpsv2newmod, carsound...I've tried creating a new player. It just crashes every time. Any ideas?

A year on, I'm still having this trouble >.< Grrrrr.

#126 Pavel

Pavel

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 866 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Racing, Simracing, Music
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 30 2012 - 09:03 AM

Do you have ctd only with 60 fps patch?

#127 PTRACER

PTRACER

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Motor racing
  • Sim interest:GPL

Posted Dec 30 2012 - 12:54 PM

I only had CTD with the 1969 mod, but I resolved it now...had to do my first reinstall since 2003 (I've been copying the C:\Sierra\GPL folder from computer to computer all this time).

#128 GeNiE

GeNiE

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silver Spring, MD US
  • Sim interest:GPL

Posted May 05 2013 - 05:45 PM

I've installed it for the first time today, but cannot run it :(. i've istalled it on a dedicated GPL69 install, and I can start the 69X mod, select training, but nothing happens when I click on the green button. Same thing if i want to watch the existing replays. 69 Xtra mod is installed with the carset, 69-extra physics and cars69 selected, GEM version 2.5.32. GPL 69 runs without any problems. Any ideas what might be wrong?

Thanks,

#129 ezechiel47

ezechiel47

    Denny Hulme

  • Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 354 posts
  • Gender:Male
  • Sim interest:GPL

Posted May 13 2013 - 10:47 AM

Hi genie,

No idea.
Did you solve the problem ?
Could you show a screenshot with gem menu ?
Have a look once again to the read me.
How many cars folders in your cars69 directory ?

Ez

#130 elio

elio

    John Love

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

Posted May 14 2013 - 01:36 AM

View PostGeNiE, on May 05 2013 - 05:45 PM, said:

I've installed it for the first time today, but cannot run it :(. i've istalled it on a dedicated GPL69 install, and I can start the 69X mod, select training, but nothing happens when I click on the green button. Same thing if i want to watch the existing replays. 69 Xtra mod is installed with the carset, 69-extra physics and cars69 selected, GEM version 2.5.32. GPL 69 runs without any problems. Any ideas what might be wrong?

Thanks,
Hi !

Did you select the 60fps option in GEM+ ?
If you selected it, try without, just in case.

#131 GeNiE

GeNiE

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silver Spring, MD US
  • Sim interest:GPL

Posted May 29 2013 - 07:17 PM

View Postezechiel47, on May 13 2013 - 10:47 AM, said:

Hi genie,

No idea.
Did you solve the problem ?
Could you show a screenshot with gem menu ?
Have a look once again to the read me.
How many cars folders in your cars69 directory ?

Ez
Ez, I haven't been able to resolve it. I'm not on the GPL computer, and will have to get the screenshots to you later, but as far as i remember I had all the options for the cars because I can navigate to the player menu and select car options as I want.

View Postelio, on May 14 2013 - 01:36 AM, said:

View PostGeNiE, on May 05 2013 - 05:45 PM, said:

I've installed it for the first time today, but cannot run it :(. i've istalled it on a dedicated GPL69 install, and I can start the 69X mod, select training, but nothing happens when I click on the green button. Same thing if i want to watch the existing replays. 69 Xtra mod is installed with the carset, 69-extra physics and cars69 selected, GEM version 2.5.32. GPL 69 runs without any problems. Any ideas what might be wrong?

Thanks,
Hi !

Did you select the 60fps option in GEM+ ?
If you selected it, try without, just in case.

I don't have it selected. I do have the OpenGL v2 rasterizer though.

#132 Bob Simpson

Bob Simpson

    The answer man

  • Moderator
  • 2,389 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa
  • Sim interest:GPL

Posted May 30 2013 - 08:22 AM

Almost always, when the green button from the main GPL menu is unresponsive, the problem is with the sound files.  Did you remove any of the files?  You might try reinstalling the mod again to make sure that all the sound files are OK.

#133 GeNiE

GeNiE

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silver Spring, MD US
  • Sim interest:GPL

Posted May 31 2013 - 06:19 PM

View PostBob Simpson, on May 30 2013 - 08:22 AM, said:

Almost always, when the green button from the main GPL menu is unresponsive, the problem is with the sound files.  Did you remove any of the files?  You might try reinstalling the mod again to make sure that all the sound files are OK.

Bob,

That was the first thing I checked. I seem to have sound files 691 through 699 plus 6910 in the sound folder. Still no go. I've tried starting with a clean gpl folder and this time I got a strange GEM error saying that the patch for 69x contained errors, but I did not save the debug file (do I need to install 69 mod on the clean folder first i wonder). Whil, the 69x I installed in the dedicated 69 folder keeps doing the same. loads the game but no go when I click the green button.

View Postezechiel47, on May 13 2013 - 10:47 AM, said:

Hi genie,

No idea.
Did you solve the problem ?
Could you show a screenshot with gem menu ?
Have a look once again to the read me.
How many cars folders in your cars69 directory ?

Ez

Ez, here's the screen shot attached. I have a total of 45 car folders so I 'm sure I have all of them. and I can't see what's wrong with the read me. I'm doing everything in the correct order.

Thanks,

Attached Files



#134 Bob Simpson

Bob Simpson

    The answer man

  • Moderator
  • 2,389 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa
  • Sim interest:GPL

Posted Jun 01 2013 - 08:39 AM

View PostGeNiE, on May 31 2013 - 06:19 PM, said:


Bob,

That was the first thing I checked. I seem to have sound files 691 through 699 plus 6910 in the sound folder. Still no go. I've tried starting with a clean gpl folder and this time I got a strange GEM error saying that the patch for 69x contained errors, but I did not save the debug file (do I need to install 69 mod on the clean folder first i wonder). Whil, the 69x I installed in the dedicated 69 folder keeps doing the same. loads the game but no go when I click the green button.


I assume that you mean 690 through 699.  It doesn't mention it in the readme, but I'd think that the 69 mod should be installed first.  I might be wrong there.

I'm surprised to see the long track option showing in your GEM as that is included in all new mods and the 67 update without it having to be included as an option.  That might be a clue to what's wrong.

#135 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,064 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Jun 01 2013 - 03:32 PM

I just did a scratch install of 69xtra mod (no 69 mod installed)  and in the sound folder I have 690 too. So you're missing it

#136 GeNiE

GeNiE

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silver Spring, MD US
  • Sim interest:GPL

Posted Jul 06 2013 - 05:21 AM

View PostBob Simpson, on Jun 01 2013 - 08:39 AM, said:

View PostGeNiE, on May 31 2013 - 06:19 PM, said:

Bob,

That was the first thing I checked. I seem to have sound files 691 through 699 plus 6910 in the sound folder.

I assume that you mean 690 through 699.  It doesn't mention it in the readme, but I'd think that the 69 mod should be installed first.  I might be wrong there.

I'm surprised to see the long track option showing in your GEM as that is included in all new mods and the 67 update without it having to be included as an option.  That might be a clue to what's wrong.

A business travel and a much needed family vacation kept me off the forums again.

Thanks Bob. As both versions of the mod that I downloaded keeps doing the same thing, do you think if I renamed one of the sound files to 690, would it resolve the issue? Or is there a place I can download the sound files only?

I don't think I have the 67 update, but all my newly installed mods (CA71, GT, 67F2) work so I'm not sure what might be wrong with the long track option showing in the GEM menu. I do have the latest version of GEM as far as I know (2.5.32)

View PostGinetto, on Jun 01 2013 - 03:32 PM, said:

I just did a scratch install of 69xtra mod (no 69 mod installed)  and in the sound folder I have 690 too. So you're missing it

Thanks Ginetto, I'll try to find it and see if it helps.

#137 ginetto

ginetto

    GPL track editor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,064 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia, Italia
  • Interests:Mountain
  • Sim interest:GPL

Posted Jul 06 2013 - 02:11 PM

Here's my 690 sound file

Attached Files


Edited by Ginetto, Jul 06 2013 - 02:13 PM.


#138 GeNiE

GeNiE

    Bruce McLaren

  • Members
  • PipPipPip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silver Spring, MD US
  • Sim interest:GPL

Posted Jul 27 2013 - 04:09 PM

Thanks Ginetto. I tried this a couple of weeks ago and forgot to update. Unfortunately, it looks like I had the same file in the folder and even after replacing it it did not work. At this point. I'll giveup trying. When I have more time to deal with it, I may install something from the ground up and try again..

#139 jklhill

jklhill

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 220 posts
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Interests:GPL and Automobilista
  • Sim interest:other

Posted Dec 15 2013 - 05:01 PM

GeNiE,

This post is quite old but I just ran into a similar problem. 69xtra just stopped loading. It didn't matter if I tried through Gem or straight to the .exe. After trying about everything else, including a reinstall of everything from scratch, I turn off my virus protection. Yep, that fixed it. Apparently Avast made a recent update because it never caused a problem before. It would let the original GPL load and run but it stopped all of the mods from loading.

#140 Ramoats

Ramoats

    Denny Hulme

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 207 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Grand Prix Legends
  • Sim interest:GPL

Posted Mar 11 2016 - 04:44 PM

View PostGeNiE, on May 05 2013 - 05:45 PM, said:

I've installed it for the first time today, but cannot run it :(. i've istalled it on a dedicated GPL69 install, and I can start the 69X mod, select training, but nothing happens when I click on the green button. Same thing if i want to watch the existing replays. 69 Xtra mod is installed with the carset, 69-extra physics and cars69 selected, GEM version 2.5.32. GPL 69 runs without any problems. Any ideas what might be wrong?

Thanks,

I have the exact same problem here ... has there been any solutions to this issue yet .... I have spent the better part of the entire day reading ..searching..trying different selections..performed as many of the suggestions as I have found in the forums.. verified circuits, number of sounds.. etc, but I am convinced my install is good...it reflects the state of install mentioned above... just does nothing when green button clicked in game...

Edited by Ramoats, Mar 11 2016 - 05:48 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sim Racing Links